Hoe gaat het in huize Born?


De afgelopen maanden waren allesbehalve rustig bij ons en de (klein)kinderen. Maar gelukkig waren de meeste dingen die gebeurden, reden tot grote dankbaarheid. Het is alweer een tijdje geleden dat ik een persoonlijk berichtje heb geschreven over ons gezin. Nu we afgelopen maandag opnieuw opa en oma zijn geworden, is het de hoogste tijd voor een update.

Onze oudste dochter Anne (31) en haar man zijn vandaag alweer 6 jaar getrouwd. Wat gaat het snel! Ze wonen niet zover bij ons vandaan en zijn beiden druk met hun werk en hun inmiddels tweeënhalf jaar oude zoontje Yaron. Het gaat goed met hem en hij leert er elke dag weer nieuwe woordjes en liedjes bij. Het is een enthousiast en leergierig jongetje dat geniet van het leven. Op vrijdag mogen wij nog steeds op hem passen en houdt hij ons lekker bezig. Boekjes lezen en buiten spelen zijn zijn grote hobby's.

Onze jongste dochter Maartje (29) woont samen met haar partner wat verder weg maar gelukkig hebben we zeer regelmatig contact, met name telefonisch. Ook zij zijn druk met hun werk, hun huishouden en hun huisdieren en hebben het naar hun zin in hun huidige woonplaats. Ze zijn (nu nog achter de schermen) volop bezig met het opzetten van een eigen webshop: Macky's Pet Care. Deze komt binnenkort online. Dierenliefhebbers raad ik aan er eens rond te kijken.

Onze oudste zoon Wim (27) heeft sinds anderhalf jaar zijn eigen hoveniersbedrijf  en heeft zijn handen hieraan vol. Het bedrijf loopt zo goed, dat een goede planning voor hem heel belangrijk is. Gelukkig werkt hij voornamelijk in de buurt van Putten, dus is hij nooit ver van huis. Zijn vrouw helpt hem bij een heel aantal dingen en samen hebben zij natuurlijk ook de zorg voor hun dochtertje Feline die nu ruim twintig maanden is. Feline heeft onlangs haar eerste stapjes gezet, en loopt nu overal heen op ontdekkingstocht. Zó leuk om te zien.
Ook Feline is bij ons op de vrijdag en samen met haar neefje Yaron zorgen ze voor de nodige 'reuring' in huize Born. Het houdt ons als opa en oma in elk geval jong en actief!


Yaron en Feline samen aan het dansen...

Onze jongste zoon Gert (24) en zijn vrouw waren onlangs alweer 2 jaar getrouwd. Afgelopen maandag, 6 mei, zijn ze de trotse ouders geworden van Abraham Johannes Boaz. We zijn blij en dankbaar dat alles goed verlopen is en dat het goed gaat met hen. Na een moeizame zwangerschap, zijn we allemaal erg blij dat kleine Boaz er nu, gezond en wel, is. De jonge ouders mogen al doende een weg gaan vinden in het opvoeden van hun kleine jongen maar gelukkig mogen ze dat samen doen met onze hemelse Vader.
Gert heeft nu een paar weken vakantie en daarna zal hij zijn werk weer oppakken. Zijn vrouw heeft nog wat langer verlof en zal eind juli weer kijken hoe ze dat verder gaat doen.

De kleine Boaz

Zomaar een paar belangrijke dingen uit het leven van onze kinderen. Natuurlijk kan ik niet alles vertellen wat hen bezighoudt (dat zouden ze zelf ook niet willen) maar ik kan wel zeggen dat het véél is. Er komt zoveel af op deze jongen mensen, dat ze soms maar net het hoofd boven water houden (en soms even niet).  

Onlangs verscheen er een nieuw boek van Stormie Omartian getiteld 'Bidden voor je volwassen kinderen'. Over een tijdje verschijnt hier een recensie over op mijn blog. Het is een bemoedigend boek dat ouders kan helpen om te (blijven) bidden voor hun kinderen ook als ze volwassen zijn. Persoonlijk ervaar ik steeds meer hoe belangrijk dit is. Het lijkt er soms op dat de dingen die onze volwassen kinderen meemaken, de uitdagingen waar ze voor staan of de dingen die op hun pad komen, zelfs nog grotere gevolgen hebben dan toen ze jonger waren.

Mijn man Bram is overigens alweer bijna twee jaar met (vroeg)pensioen en geniet hier nog steeds elke dag van. Hij heeft meer ruimte (zowel in z'n hoofd als in z'n agenda) om met andere dingen en mensen bezig te zijn. We kunnen en mogen zo onze kinderen en andere familieleden ondersteunen met allerlei dingen en hebben ook meer tijd voor elkaar. In een tijd waarin alles en iedereen maar drukker lijkt te worden, is dit een groot goed! 

We zijn onze hemelse Vader dankbaar voor onze kinderen en kleinkinderen en voor alle zegeningen die Hij ons elke dag weer geeft.

Reacties