25 januari 2016

Investeer in je huwelijk (3) - Plan een speciaal moment voor jullie samenIn mijn vorige blogbericht heb ik aandacht besteed aan het samen tijd doorbrengen. Als het kan, is het goed om dit elke dag te doen. De ene keer zal er meer tijd voor zijn dan een andere keer, maar probeer naar deze tijd samen te blijven zoeken. Daarnaast kan het leuk en waardevol zijn om bijzondere uitstapjes of activiteiten te plannen.

Jaarlijks uitstapje of vakantie
Je kunt allereerst denken aan een vast moment in een jaar. Er zijn een aantal stellen die ik ken die elk jaar - één of meerdere keren - een weekendje of zelfs een weekje samen weggaan. Als je hiervan houdt en je kunt dat betalen, is dat zeer de moeite waard. Maak er een soort traditie van. Alleen de voorbereidingen kunnen al leuk zijn!
Je zou ook samen iets anders kunnen gaan doen natuurlijk. Er zijn talloze dingen te bedenken. Kijk maar eens op de website www.dagjeweg.nl. Er staan leuke tips op.

Elke maand een 'uitje'
Je zou ook één keer per maand een speciale avond voor jullie tweetjes kunnen plannen. Misschien is het leuk om te gaan winkelen of uit eten te gaan (dit hoeft niet altijd duur te zijn) of ergens uitgebreid koffie te drinken?
Toen de kinderen nog klein waren zijn wij hier al mee begonnen. Een vriendin paste één keer in de maand op onze kinderen en zo konden wij samen een avondje weg. Een volgende keer paste ik op háár kinderen en kon zij met haar man een avondje op pad. Het was erg leuk dat we dit zo voor elkaar konden doen! Het kostte ons geen geld en we hadden een vertrouwde oppas. Inmiddels zijn de kinderen bij ons zo groot dat ze geen oppas meer nodig hebben en zich prima alleen redden.
Je zou zelfs als je kinderen nog klein zijn een speciale avond thuis kunnen plannen. Als de kinderen op bed liggen, dek je gezellig de tafel voor jullie, steekt wat kaarsen aan en houdt samen een diner voor twee!

Elke week een avond
Een jaar of vijf geleden zijn wij er mee begonnen om samen één avond in de week apart te zetten voor 'ons samen'. Tot op de dag van vandaag doen wij dat nog steeds. Elke week plannen we iets anders. Het hangt natuurlijk wel een beetje van het weer af en 's zomers zijn er meer mogelijkheden maar we proberen het de rest van het jaar ook te doen. Wij vinden het heerlijk om samen uit eten te gaan, te gaan wandelen of fietsen. Ook winkelen we zo nu en dan.

In feite maakt het niet zoveel uit wát je doet samen. Het gaat erom dat je even alle aandacht voor elkaar hebt of er even samen uit bent. Het zal je relatie ten goede komen!

Plannen jullie weleens speciale momenten samen? Wat doen jullie dan zoal?

4 opmerkingen:

 1. We plannen ze af en toe wel in. Maar ik zou graag veel vaker samen met mijn man iets ondernemen. Het leven slokt ons soms echt op met alle activiteiten en verplichtingen. Mooie blog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Julia! Heel herkenbaar hoor denk ik. Probeer er gewoon tijd voor vrij te maken.

   Verwijderen
 2. Al jaren eten we om de week een avondje samen. We koken dan om de beurt voor elkaar. Kinderen eten dan patat en gaan vroeg naar bed :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.