8 februari 2016

Investeer in je huwelijk (5) - volg samen de Marriage Course


Marriage Course... Je hebt er ongetwijfeld ook weleens van gehoord maar misschien heb je geen idee wat het precies inhoudt. Graag deel ik er deze keer wat meer over.

De Marriage Course (MC) kun je zien als een investering in je relatie. Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en zinvolle manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

Voor wie is de cursus bedoeld?
De Marriage Course is voor ieder stel dat wil samenwerken aan en investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je minder dan twee jaar of meer dan dertig jaar getrouwd bent. Als je al een sterk huwelijk hebt, zal deze cursus je helpen je relatie verder te verbeteren.

Het kan ook zijn dat je voor een nieuwe uitdaging in je huwelijk staat, bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een verandering in carrière, verdriet waarmee een van de twee geconfronteerd wordt, lastige pubers, enzovoorts. Het is goed om daar samen mee aan de slag te gaan en deze cursus helpt je daarbij.

De cursus komt uit een christelijke koker, maar dat betekent helemaal niet dat hij alleen voor christenen is bedoeld. De cursus behandelt relevante onderwerpen waar iedereen mee te maken krijgt. Het 'christelijke' aan de cursus is dat de basiswaarden van de cursus christelijk zijn, denk aan: kiezen voor trouw, verbondenheid, eerlijk zijn, je naaste liefhebben als jezelf, enz.

Hoe ziet een avond eruit?
  • Diner voor twee
  • Inleiding over het onderwerp
  • Samen opdrachten doen en vragen beantwoorden
De Marriage Course wordt gegeven op een mooie locatie (een afgehuurd café, restaurant of stijlvol ingerichte zaal). De avond begint met een lekker diner voor twee. Daarna volgt er een plenaire introductie op het thema van de avond. De avond bestaat uit een dynamisch geheel, waarbij meestal de dvd, persoonlijke toespraken van cursusleiders en interactie tussen jou en je partner worden afgewisseld. Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen. Je krijgt heel wat uiteenlopende opdrachten. Dat kan een vraag aan elkaar zijn, of je moet bijvoorbeeld allebei een schema invullen. 

De onderwerpen
Elk avond wordt er één van onderstaande onderwerpen besproken.
  • Sterke fundamenten leggen
  • De kunst van het communiceren
  • Conflicten oplossen
  • Kracht van vergeving
  • Ouders en schoonouders
  • Goede seks
  • Liefde in actie
Waarom zou je de cursus doen?
De cursus is een leuke avond uit samen! Je leert nieuwe dingen over jezelf en over elkaar, waar je nog een leven lang iets aan kunt hebben. Je ontmoet bovendien stellen in dezelfde fase; leuk toch?

Sterke huwelijken en relaties ontwikkelen zich niet automatisch. Daar moet je iets voor doen.
De Marriage Course is niet te zwaar. De opdrachten zijn kort en leuk. Maar het is ook weer niet te licht. Het pakt essentiële onderwerpen aan en er wordt niet om spannende onderwerpen heengedraaid.
Voorkomen is beter dan genezen. Meer dan 1/3 van de huwelijken mondt uit in een scheiding. En dat heeft vaak negatieve effecten voor jezelf, je partner, eventuele kinderen, familie, enz. Natuurlijk biedt het volgen van een cursus geen garantie op een goede relatie, maar de Marriage Course helpt je wel meer grip te krijgen op je relatie.

Vanuit eigen ervaring kan ik zeggen: doen! In 2014 hebben mijn man en ik samen de Marriage Course gevolgd. Het kan bijna niet anders dan dat je relatie (opnieuw) verdiept wordt. We hebben het er nog regelmatig over samen en kijken er met veel plezier op terug.

Zoek een locatie bij jou in de buurt en meld je aan. In veel plaatsen zijn de cursussen net begonnen maar vaak komt er wel weer een nieuwe.

Hebben jullie weleens een Marriage Course of andere huwelijkscursus gevolgd?
Wat waren jullie ervaringen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.