365 Dagen groeien in het Woord - Warren W. Wiersbe (recensie)

Het blijft mijn voorkeur houden om alleen de Bijbel te lezen (zie dit blogbericht), maar af en toe lezen mijn man en ik samen een Bijbels dagboek ernaast. Deze keer ontving ik een recensie-exemplaar van '365 Dagen groeien in het Woord' van Warren W. Wiersbe via Grace Publishing House.

Inhoud
365 Dagen groeien in het Woord is een bijzonder dagboek vol onderwijs en bemoediging. Elke dag wordt een zorgvuldig gekozen Bijbelgedeelte behandeld waarin praktische, alledaagse onderwerpen aan de orde komen, gevolgd door een vraag die aanspoort tot persoonlijke overdenking. 

Pluspunten
Het boek leest prettig, de onderwerpen zijn afwisselend en de te lezen gedeelten zijn qua lengte precies goed. De vragen die aansporen tot overdenking, zetten ook echt aan om verder na te denken over het gedeelte.

Minpunten
Het aantal Bijbelverzen dat genoemd wordt aan het begin, zijn er hier en daar wat veel. Soms zelfs een heel hoofdstuk of meerdere hoofdstukken. Af en toe zit er ook een dag tussen waarin de uitleg niet echt ingaat op de inhoud maar er alleen maar citaten genoemd worden van inspirerende christenen. Er zit niet echt een logische volgorde in de Bijbelgedeelten maar deze zijn willekeurig gekozen. Hierdoor springt de schrijver een beetje van de hak op de tak.

Het dagboek is over het algemeen wel de moeite waard maar ik denk niet dat we het snel een tweede keer zouden lezen. Het is overigens ook echt bedoeld voor de 'gevorderde' bijbellezer, de schrijver veronderstelt enige voorkennis bij de dagelijkse stukjes en de bijbehorende Bijbelverzen.

Dr. Warren W. Wiersbe (1929-2019) was een internationaal bekend Bijbelleraar en een voormalig voorganger van de Moody Church in Chicago. Hij is tien jaar verbonden geweest aan het radiowerk van Back to the Bible, eerst als Bijbelleraar en later als algemeen directeur. Dr. Wiersbe heeft meer dan 160 boeken geschreven. 

Titel: 365 Dagen groeien in het Woord
Schrijver: Warren W. Wiersbe
Uitgeverij: Grace Publishing House
ISBN: 9789492234131
Verschenen: mei 2017
Pagina's: 368
Prijs: €19,95


Reacties

  1. Bedankt. Dit is een bruikbaar review. Ik houd erg van zijn boeken, maar een dagboek is wat anders denk ik?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.