Bijbelverhalen voor jonge kinderen - Michael en Charlotte Berghof - recensie

'Bijbelverhalen voor jonge kinderen’ van Charlotte en Michael Berghof is een kinderbijbel voor kinderen vanaf 3 jaar, onlangs uitgegeven door KokBoekencentrum. Ik ontving een recensie-exemplaar van deze fraaie, nieuwe uitgave.

Inhoud
Dertig bekende Bijbelverhalen worden op een eenvoudige manier naverteld. Elk verhaal wordt aangevuld met een kort gebed en verdiepende vragen, om na te praten over het verhaal. Het is een prachtige Bijbel met kleurrijke illustraties, Bijbelteksten om te onthouden en een gebedsdagboekje. Het is vertaald door Nelleke Scherpbier.

Pluspunten
  • De Bijbel is mooi vormgegeven, de illustraties zijn aantrekkelijk en de kaft kan tegen een stootje.
  • Achterin de uitgave wordt de mogelijkheid geboden om gebedspunten op te schrijven (door ouders). Het is goed dat kinderen hier al op jonge leeftijd mee bezig zijn.
  • Bij elk verhaal zijn verdiepende vragen opgenomen, om na te praten over het verhaal. De vragen zetten aan tot nadenken en gesprekken.
Minpunten
  • Enkele Bijbelteksten die voor- en achterin de Bijbel worden aangehaald (om te onthouden of om bij de gebedspunten) zijn bedoeld voor het volk IsraĆ«l en kunnen niet zomaar op ons (als Gemeente) toegepast worden. Wellicht hadden hier andere teksten aangehaald uit het Nieuwe Testament kunnen worden. Lees hier meer over in dit blogbericht.
  • De (katholieke) geloofsbelijdenis van de apostelen wordt vermeld achter in deze Bijbel. Ten eerste denk ik dat jonge kinderen hier niet heel veel van begrijpen en ten tweede komt de belijdenis niet uit Gods Woord. Hij had wat mij betreft weggelaten mogen worden.
Bij de omschrijving van deze Bijbel op de website staat dat hij geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar. Zelf denk ik, gezien de woordkeuze hier en daar, dat beter een leeftijd van 5 of 6 jaar aangehouden kan worden.

Inhoudsopgave 


Schrijvers: Michael en Charlotte Berghof
Vertaald door: Nelleke Scherpbier
Uitgever: KokBoekencentrum
Pagina's: 160
ISBN: 9789026623103
Prijs: €17,99


Reacties