23 november 2019

PUUR KOKEN zonder pakjes - Williene Klinck


Yes! Er is weer een nieuw kookboek van Williene Klinck verschenen. Aan eerdere blogberichten over haar kookboeken hebben jullie vast gemerkt dat ik fan ben van haar recepten en boeken.

Net als de zeven eerder verschenen kookboeken Gezond en gevarieerd, Groenten, Zoet, Smakelijck Zomer, Smakelijck Winter, Smakelijck Vakantie en Puur Hollands is ook het allernieuwste kookboek PUUR KOKEN zonder pakjes van Williene Klinck weer een prachtige uitgave geworden met gevarieerde recepten.

Dit kookboek is tot stand gekomen op aanvraag. Al jaren maakt Williene gerechten na van de bekende pakjes en zakjes uit de supermarkt. Deze gerechten vielen zó in de smaak dat ze ze heeft gebundeld in dit nieuwe kookboek. Veel recepten zijn dus al beproefd en gekeurd en zo nodig aangepast. De meeste gerechten heeft ze zoveel mogelijk volgens het pakje of zakje nagemaakt. Ze geeft bij de recepten tips hoe je het kunt aanvullen met meer groenten, hoe je een gerecht vegetarisch kunt maken of hoe je het omzet naar zuivelvrij, glutenvrij of volledig plantaardig. Zo kun je de recepten aanpassen naar eigen smaak en dieetwensen.

'Koken zónder pakjes en zakjes is niet moeilijk', aldus Klinck. 'Als je een fijne basisvoorraad hebt dan kun je volop aan de slag en zelf je eigen kruidenmixen en maaltijden samenstellen. Helemaal naar je eigen smaak, maar zonder teveel zout, smaakversterkers, suikers en andere onnodige toevoegingen'.

Ook deze uitgave ziet er weer schitterend uit. Het is even wennen dat de cover dit keer een softcover is maar verder is het helemaal wat we van Williene gewend zijn. Het boek staat boordevol Hollandse maar ook met heel buitenlandse gerechten als bami, Surinaamse roti,  Mexicaanse burito's en Amerikaanse kip jambalaya.
De foto's zijn prachtig en laten je watertanden. Ze nodigen je echt uit om in de keuken aan de slag te gaan. Er staan volop recepten voor heerlijke ovenschotels in en een handige lijst met kruiden die je zelf kunt maken. Zo staat er bijvoorbeeld hoe je shoarmakruiden maakt of nasikruiden. Ook alledaagse kruiden als gehaktkruiden of viskruiden zijn uitgewerkt. Erg handig en bovendien gezond om zelf te maken!
Met de feestmaand in het vooruitzicht is ook dit kookboek weer een aanwinst voor iedere keuken.

SPECIFICATIES: PUUR KOKEN zonder pakjes
- Soft-cover
- Alle recepten voorzien van fullcolour beelden
- Meer dan 100 recepten
- 216 pagina’s
- Formaat 21 x 21 cm
- ISBN 978-90-8207-509-0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.