8 november 2017

Zes seconden zoenen werkt echt'Zelf is ze drie jaar getrouwd. ‘Ik ben geïntrigeerd door de zes-seconden-zoen. Ik vind het magisch’, vertelt ze. Onderzoekers van de Arizona State University gaven getrouwde stellen de opdracht elkaar elke dag minstens twee keer te zoenen. De stellen hadden minder stress, gaven hun relatie een hoger cijfer, zochten minder ruzie, begrepen elkaar beter en zelfs hun cholesterolniveau daalde. De zoen moet minimaal zes seconden duren, zodat de hersenen de tijd hebben de zoen te registreren en er hormonen vrijkomen.'

Wanneer je mijn blog regelmatig leest, zal Paulien Timmer geen onbekende naam voor je zijn. Vorig jaar december schreef ik een recensie over haar boek 'Lang+Gelukkig' en in januari van dit jaar heb ik Paulien tien vragen gesteld die ze beantwoord heeft voor mijn blog. Je kunt deze hier nog eens teruglezen. In dit interview vermeldde de schrijfster al dat ze met haar tweede boek bezig was en inmiddels is dit verschenen.

In het Nederlands Dagblad stond vandaag leuk en een interessant artikel over haar nieuwste boek '50 relatieboosters'. Het artikel 'Zoenen helpt echt' dat hierover verschenen is, is hier (gratis) terug te lezen.
Het boek heb ik nog niet gelezen, maar dat zal er echt nog wel van komen. Een recensie van haar nieuwe boek volgt over een tijdje.

Wij gaan de zes-seconden-zoen ook maar eens introduceren in ons huwelijk. Hoewel we dit natuurlijk wel zo af en toe doen, ben ik benieuwd naar het effect van deze zoen als we dit dagelijks zouden doen ;)

4 opmerkingen:

  1. Nou, we hebben het even geprobeerd, maar we krijgen alleen maar ruzie, omdat de een vind dat zes seconden langer duren dan de ander!:)

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.