27 oktober 2015

Word een echte Bijbelkenner - deel 2

Vroeger was het op veel scholen en clubs maar ook in kerken een goede gewoonte om Bijbelteksten uit het hoofd te leren. Wanneer je aan opa's en oma's vraagt of ze een Bijbelgedeelte kunnen opzeggen, zullen ze dat ongetwijfeld kunnen. Wanneer je tegenwoordig om je heenkijkt in gezinnen, zie je dat steeds meer christelijke gezinnen het aanleren van teksten of Bijbelgedeelten weer op willen pakken. Gelukkig zijn hiervoor steeds meer hulpmiddelen te gebruiken die het aanleren een stuk makkelijker maken. Goed nieuws dus want het aanleren van Bijbelteksten aan kinderen is waardevol! Daarmee geef je ze bagage mee voor hun hele leven. Wij hebben als ouders, verzorgers, maar ook als oudsten, leiders en onderwijzers de belangrijke taak om kinderen hierbij te helpen, zodat het Woord van God een bijzondere plaats zal innemen in hun hart.

Wanneer moet je daar mee beginnen? Hoe geef je dat praktisch vorm? Welke teksten leer je kinderen aan? Hoe maak je kinderen bewust van de waarde die het heeft? Dit zijn een aantal vragen waar je tegenaan kan lopen bij het idee om Bijbelteksten aan te leren.

Speciaal hiervoor hebben Tanneke Dorgelo en Liza-Beth Valkema, in samenwerking met uitgeverij Ark Media, een kleurrijke A3 wandkalender ontwikkeld. Hiermee wordt het aanleren van Bijbelteksten aan kinderen niet alleen handzaam, maar ook heel leuk en interactief.

Vorig jaar heb ik al eens aandacht besteed aan 'Word een echte bijbelkenner - deel 1', dit deel is voor kinderen van 4-11 jaar. Deze keer wil ik 'Word een echte bijbelkenner - deel 2' onder de aandacht brengen. Afgelopen maand is namelijk deel 2 uitgegeven! Deze kalender is gericht op kinderen van 7- 12 jaar.

52 memorisatiekaartjes
Met deze kalender kun je samen met je kinderen aan de slag te gaan met Bijbelteksten, zodat zij deze begrijpen en leren onthouden. De teksten zijn ondergebracht in dertien afwisselende thema's. Elk thema bevat vier teksten uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament, plus leuke verwerkingsideeën. Iedere tekst heeft memorisatiekaartjes. Deze kaartjes vormen samen een kwartetspel. De wandkalender bestaat in totaal uit:
  • 13 Bijbelse thema's met elk vier bijbelteksten die worden uitgelegd in toegankelijke taal
  • 52 memorisatiekaartjes
  • Quizvragen
  • Gebeden
  • Creatieve verwerkingsopdracthen
  • Kwartetspel 
Deze leuke interactieve wandkalender is zoals gezegd voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Je kunt op elk moment van het jaar beginnen met het aanleren van de teksten. Hang de kalender op een plek waar je kinderen hem regelmatig zien.

Voorbeeld over 'Vertrouw op God'.
Voorbeeld over 'Liefde'.
Kijk ook eens op de website: www.bijbelkenner.nl voor allerlei leuke extra's zoals filmpjes in gebarentaal en knutselideeën.

Heb jij belangstelling voor deze kalender deel 2, dan kun je kans maken op dit exemplaar dat ik voor deze recensie heb ontvangen. Omdat onze kinderen al wat ouder zijn en ik het niet zal gebruiken voor ons gezin, wil ik mijn exemplaar graag weggeven. Alleen de verzendkosten zijn dan voor jou.

Stuur uiterlijk maandag 2 november een mailtje naar info@wendyborn.nl en vermeld daarin even je adresgegevens. Op dinsdag 3 november maak ik de winnaar op dit weblog bekend.

De winnares is bekend: het is geworden Mariëth Schouten! Van harte gefeliciteerd, de kalender komt naar jou toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.