23 maart 2012

Wat betekent Pasen?


Aan de zijkant van dit weblog heb je een tijdlang kunnen lezen dat het bericht 'Wie weet nog wat Pasen betekent?' het meest gelezen blogbericht is. Aan de ene kant is dat mooi - het valt op en zet aan tot nadenken - maar aan de andere kant is het een erg triest bericht. "Slechts 3,2 procent van de Nederlandse bevolking denkt met Pasen aan vergeving. Blauw Research onderzocht dit (in 2011) in opdracht van Alpha-cursus Nederland. “Mensen in de leeftijd van 26 tot 34 jaar associëren Pasen eerder met de paashaas dan met Jezus.”

Toen ik afgelopen week de 'Allerhande' van AH mee naar huis nam, viel ik van de ene verbazing in de andere. Een paar citaten die ik tegenkwam:

'Zálig Pasen! met 100% natuurlijke roomboter'.
'Een paasontbijt met heel veel l'amour'
'Verras iedereen deze Pasen eens met een unieke rollade'
'Pasen zonder kip? Kan. Maar Pasen zonder ei? Onmogelijk'
'Maak een feest van Pasen'
'Ja, zin in Pasen! van ontbijt tot borrel. In de paaskrant vind je alles wat je nodig hebt'.
'Een paashaas van chocolade van wel 2.8 kilo. Dat is nog eens een paascadeau'
'Kleur je Pasen, maak het extra bont dit jaar!'
'Op je paasbest aan het diner'

En zo zou ik nog wel een tijdje door kunnen gaan. Nu heb ik persoonlijk niets tegen op lekker eten en een gezellige tijd met je gezin of met vrienden of familie. Ook dat heeft God ons gegeven om van te genieten, maar zo overdreven als het hierboven wordt aangekondigd, is volgens mij toch niet de bedoeling. De werkelijke betekenis van Pasen wordt totaal over het hoofd gezien en vergeten.

We kunnen nog veel getuigen als christen en mensen vertellen dat er meer is dan wat hierboven is vermeld. Kijk ook eens op de website Waarom geloven?, misschien kunnen we mensen in onze omgeving hierop wijzen als we met ze in gesprek raken.1 opmerking:

  1. Heel mooi stukje van je Wendy (en dat plaatje ga ik pikken, super!). Ik heb de column in Opwekking deze maand ook over het fenomeen paaskippen en hazen geschreven. Waar is het paaslam Jezus Christus?

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.