2 april 2011

Wie weet nog wat Pasen betekent?

"Slechts 3,2 procent van de Nederlandse bevolking denkt met Pasen aan vergeving. Blauw Research onderzocht dit in opdracht van Alpha-cursus Nederland. “Mensen in de leeftijd van 26 tot 34 jaar associëren Pasen eerder met de paashaas dan met Jezus.”

Pasen is een nationaal erkend feest in Nederland. Terwijl met Kerst iedereen gaat winkelen en familie bezoekt, heeft bijna de helft van de Nederlanders geen plannen voor de paasdagen. Weet Nederland eigenlijk nog wel waarom Pasen wordt gevierd? En wat blijkt? Slechts 3,2 procent denkt met Pasen aan woorden als ‘vergeving’ of ‘verzoening’.
“Lente, chocolade en vrije dagen, dat is de inhoud van Pasen voor de gemiddelde Nederlander”, zegt een woordvoerder van de Alpha Cursus Nederland. “Mensen in de leeftijd van 26 tot 34 jaar associëren Pasen eerder met de paashaas dan met Jezus. Van de Nederlanders ouder dan 34 jaar denkt minder dan 10 procent aan bezinning, vergeving en overwinning op de dood, en ze gaan evenmin naar een paasdienst. Pasen lijkt gereduceerd tot een paar vrije dagen tijdens de mooie lentedagen.”
Ronalds Koops

1 opmerking:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.