17 oktober 2018

Bijbels bidden voor je kinderen - Marieke den Butter

Bijbels bidden voor je kinderen
'Door op onze knieën te gaan om te bidden, erkennen we dat we zonder Christus niets kunnen doen. Daarmee eren we God en pleiten we op Gods beloften in het geloof dat Hij ons hoort'.

Veel ouders verlangen ernaar voor hun kinderen te bidden. Maar vaak is het zo moeilijk om woorden te vinden. Vaak bidden we elke dag hetzelfde en belanden in een sleur. Wanneer we echter bidden met de Bijbel open, is er nooit een tekort aan woorden. Gods Woord is een onuitputtelijke bron van waarheid, aansporing, troost en beloften.

Marieke den Butter - bekend van o.a. het boek '100 bemoedigingen voor moeders' en 'Sieraad voor God' - is erin geslaagd om een prachtig boek met bijbelse gebeden te schrijven.

In Bijbels bidden voor je kinderen - met als subtitel 'zodat zij hun hoop op God zullen stellen' - zijn meer dan 200 bijbelgedeelten omgezet in gebed voor kinderen. Er worden woorden gegeven aan het diepste verlangen van ons hart, namelijk dat al onze kinderen hun hoop op God zullen stellen.
Ook voor ouders van kinderen die van het geloof zijn afgedwaald kan dit boek tot grote hulp en steun zijn. Er is in het verdriet om 'verloren zonen en dochters' geen betere plek waar we naartoe kunnen dan naar de troon van genade. De gebeden in het boek kun je nabidden of gebruiken als springplank voor je eigen persoonlijke gebed voor kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Ook kan het boek gebruikt worden door jeugdwerkers en gebedskringen. De gebeden kunnen gebeden worden voor kinderen van alle leeftijden, ook als ze - zoals bij ons - al bijna allemaal uitgevlogen zijn!

Naast de gebeden vind je in dit boek ook veel prachtige citaten van veelal bekende christenen, die bemoedigen en aanzetten tot nadenken. Alleen hierom zou het boek al meer dan de moeite waard zijn om het aan te schaffen maar natuurlijk zijn de gebeden het allerbelangrijkste.


Graag wil ik alle ouders dit boek van harte aanraden om te gaan gebruiken. Wellicht kun je het de komende (winter)maanden op een verlanglijstje zetten?

Je kunt via deze link een inkijkexemplaar bekijken van het boek.

Titel: Bijbels bidden voor je kinderen
Schrijfster: Marieke den Butter
Uitgave: Paperback
Uitgever: Groen
Verschijningsjaar: 2018
ISBN-13: 9789088971907
Aantal pagina's: 240
Prijs: €13,95


2 opmerkingen:

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.