13 oktober 2016

100 bemoedigingen voor moeders - met vreugde Gods roeping omarmen

Het moederschap is een roeping die God Zelf aan vrouwen heeft gegeven. Als moeder beïnvloedt je niet alleen deze generatie, maar ook de generaties na je. In deze mooie taak is bemoediging onmisbaar.

Prachtige woorden die achterop het boekje '100 bemoedigingen voor moeders' staan. In het boekje worden aan de hand van de Bijbel honderd bemoedigingen uitgewerkt. Naast bemoedigen willen Marieke den Butter en Wilma Samyn je als moeder ook aanmoedigen, vertroosten, opbouwen en hier en daar prikkelen tot nadenken, zodat je met vreugde Gods roeping zult omarmen. Zo kun je met nog meer vreugde en toewijding je taak in het gezin uitoefenen.

Bij beide schrijfsters die samen twaalf kinderen hebben, is - afzonderlijk van elkaar - het verlangen gegroeid om andere moeders om hen heen te bemoedigen in hun door God gegeven roeping. Dit verlangen is net zomaar ontstaan, maar pas na een lange zoektocht naar wat de Bijbel zegt over de rol als vrouw en moeder. Een organisatie die voor hen beiden een belangrijke rol heeft gespeeld in het ontdekken van Gods wil voor hen als vrouw en moeder, is Above Rubies. Deze organisatie heeft als doel om vrouwen vanuit Gods Woord te bemoedigen in hun hoge roeping als vrouw, moeder en in het creëren van een thuis voor haar gezin. Beide schrijfsters kregen het verlangen om iets te schrijven voor Nederlandse vrouwen en werden daarin gesteund door elkaar. In de prikkelende inleiding van het boek staan vier redenen beschreven waarom ze het best moeilijk vonden om hun ervaringen op papier te zetten maar het toch gedurfd hebben. 

In het dagboek worden 100 Bijbelverzen uitgelicht, in korte stukjes uitgelegd en praktisch toepasbaar gemaakt voor het dagelijks leven. Elk hoofdstukje begint met een vers uit de Bijbel (zelf raad ik altijd aan het vers ook in de context te lezen) gevolgd door een praktisch stukje van één van de schrijfsters. Aan het einde van het hoofdstuk staat een kort gebed dat je kunt bidden. 

Persoonlijk vond (en vind, want ik ben er nog steeds in bezig) de stukjes erg inspirerend. Ik had dit boekje graag een aantal jaren eerder gelezen willen hebben. Aan jonge moeders kan ik dit dus van harte aanbevelen!

Korte maar krachtige stukjes...

Je krijgt bij het boek 5 prachtige ansichtkaarten!

Als je het leuk vindt, kun je hier een aantal bladzijden van het boek inzien.

Ook collega-bloggers Mirjam Baan, Annemarie Ridderhof en Lisanne van Dijk hebben een recensie geschreven over dit bemoedigende boekje. Ik zou ze zeker even lezen!


100 bemoedigingen voor moeders
Uitgave: Paperback
Uitgever: Groen (Royal Jongbloed)
Verschijningsjaar: 2016
ISBN-13: 9789088971327
Aantal pagina's: 224
Prijs: €18,95

1 opmerking:

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...