21 augustus 2018

Sieraad voor God - Marieke den Butter en Wilma Samyn

Door de fraaie buitenkant en de pakkende titel, viel mijn oog onlangs op een prachtig boekje. Vorige week ontving ik een recensie-exemplaar van het boekje 'Sieraad voor God' van Marieke den Buter en Wilma Samyn en heb het met belangstelling gelezen. De schrijfsters hebben belangrijke levenslessen kort en krachtig verwoord. Ze zijn o.a. bekend van het boek '100 bemoedigingen voor moeders' waarover ik twee jaar geleden een recensie schreef.

Sieraad voor God is een prachtig geschenkboekje vol bemoedigingen, aanmoedigingen en mooie citaten om als vrouw je hoge roeping met vreugde vorm te geven, zodat het Woord van God gesierd wordt. Iedere vrouw kan het Woord van God sieren door de goede woorden in Titus 2:4 en 5 ter harte te nemen.

'...opdat zij de jongere vrouwen leren verstandig te zijn, hun man lief te hebben, hun ​kinderen​ lief te hebben, bezonnen te zijn en kuis, te zorgen voor hun huishouden, goed te zijn, hun eigen mannen onderdanig te zijn, opdat het Woord van God niet gelasterd wordt.'

In dit kleine boekje worden de goede, waardevolle lessen die oudere vrouwen aan de jongere vrouwen mogen leren uitgewerkt. Lessen in verstandigheid, in het liefhebben van je man, in het liefhebben van je kinderen, in bezonnenheid en kuisheid, in zorg voor je huishouden, in goedheid en in onderdanigheid aan je man.Het boekje staat vol met bemoedigende citaten van bekende christenen.

Een van de bemoedigingen raakte mij als moeder bijzonder:

'Uren ben je ermee bezig - de was, bedden verschonen, eten koken, afwassen, opruimen, stofzuigen, strijken, toiletten en badkamers poetsen, dweilen, en noem maar op. Huishouden: een taak die in onze tijd niet meer zo gewaardeerd wordt. Natuurlijk, we willen graag dat alles lekker schoon is en heerlijk blinkt, maar het liefst moet dat tussen de bedrijven door gebeuren. We willen er niet te veel tijd aan besteden, want andere dingen vinden wij veel waardevoller. Er zijn ook vast belangrijker dingen in het leven, maar toch benadrukt God in Zijn Woord op verschillende plaatsen de zorg voor je huishouden. Je huishouden doen is God dienen. Zorgen voor je huishouden is een roeping van God.

Vindt God het dan zo belangrijk dat er weer schone kleding in de kasten ligt, dat de toiletten weer fris ruiken of dat de bedden verschoond zijn? Ja, Hij spreekt er niet voor niets over in Zijn Woord! Al dit werk zorgt er namelijk voor dat jouw huis een veilige plaats is waar relaties tot groei en bloei kunnen komen. Daar gaat het Hem om. Het gaat er niet om voldoening te vinden in een mooi opgeruimd huis. Het gaat er niet om altijd alles spik en span te hebben, maar het gaat om de mensen die er wonen, de mensen die er komen en gaan. Je huishouden staat ten dienst van de relaties die in jouw huis gekoesterd worden. Het gaat om de geborgenheid die je kan bieden. Het is in je huis dat de eerste zaadjes van het geloof bij een nieuwe generatie gelegd worden.
Het is in je huis dat het geloof van je huisgenoten, verdere familie en gasten mag groeien. Je huis mag een schuilplaats zijn, waar je man en andere gezinsleden na een drukke dag buitenshuis tot rust mogen komen. Je huis mag een voorproefje zijn ons eeuwig thuis. Een plaats waar vrede heerst, waar kinderen veilig zijn (Jesaja 31:18).'

Van harte aanbevolen dus dit kleine boekje, dat je graag binnen handbereik legt om regelmatig te pakken. Het is ook erg geschikt om cadeau te geven aan andere vrouwen en moeders die je kent. Via deze link is een gedeelte van het boekje in te zien.
Kijk ook eens op de website www.sieraadvoorgod.org

Schrijfsters: Marieke den Butter en Wilma Samyn
Uitgever: Royal Jongbloed
ISBN: 9789088971877
Aantal pagina's: 64
Verschijningsjaar: 2018
Prijs: €6,95

3 opmerkingen:

  1. Liesbeth B.31/1/19 14:22

    Een geweldig mooi boekje voor iedere vrouw die het verlangen heeft om te leven tot Gods eer!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...