Door de wolf geverfd - Rikkert Zuiderveld - recensie

Wanneer je deze nieuwe, kleurrijke uitgave van Rikkert Zuiderveld en kunstenaar Marius van Dokkum onder ogen krijgt, zal er direct een glimlach op je gezicht verschijnen. 'Door de wolf geverfd' bevat ruim vierhonderd diergedichten waarin de bonte wereld van de dieren een spiegel is van de dwaze mensenwereld.

Het boek bevat een verzameling van eerder verschenen teksten en heel veel nieuwe 'vondsten'. Bovendien vind je door het hele boek vijftig humoristische, verrassende en herkenbare illustraties van van Dokkum (in zwart-wit). Op de meeste bladzijden zijn drie gedichten te vinden, behalve op de pagina’s waar een illustratie staat.
Achter in het boek staan alle dierennamen op alfabetische volgorde vermeld, zodat je snel een gedichtje van een specifiek dier kunt opzoeken.

'Iedereen met gevoel voor humor schiet gegarandeerd stevig in de lach door de vernuftige gedichten van Rikkert', vermeld de achterzijde van het boek. En dat kan ik zeker beamen. Rikkert Zuiderveld blijft een van mijn favoriete dichters en zangers. Via deze link zijn andere artikelen over hem terug te vinden op mijn blog. 

Het boek is geschikt om jezelf of een ander plezier mee te doen of om op een verjaardagsfeestje tevoorschijn te halen en voor te dragen. Ook voor wat oudere kinderen zijn ze geschikt.

Titel: Door de wolf geverfd - verzameling diergedichten
Auteur: Rikkert Zuiderveld
Bindwijze: Hardback
Pagina's: 208 pagina's
Uitgeverij: Ark Media
Illustrator: Marius van Dokkum
ISBN: 9789033804335
Prijs: €22,99

 

Reacties