Gods leiding in mijn leven - Elisabeth Elliot - recensie

In de net verschenen uitgave 'Gods leiding in mijn leven' geeft Elisabeth Elliot geen kant-en-klare antwoorden op alle vragen. Ze geeft wel aan hoe we God om raad en leiding bij beslissingen kunnen vragen, zodat we in Zijn licht kunnen wandelen, vertrouwend, stap voor stap. Dit praktische boek bouwt je geloof op en leert je om je vertrouwen op God te stellen in de grote en kleine vragen die in je leven op je afkomen.

De schrijfster deelt veel van haar eigen wandel met God en hoe zij Zijn leiding in haar leven heeft ervaren. Het zijn stuk voor stuk lessen die ze persoonlijk heeft geleerd uit de Bijbel en in haar leven met de Heer. Ze nodigt de lezer uit om dichter bij God te leven, zodat je in vertrouwen met Hem kunt wandelen. 

Indeling
Het boek is in twee delen opgedeeld. De eerste helft van het boek bestaat uit vijf korte hoofdstukken: 

  • Het voorbeeldgebed
  • Gods beloften
  • De voorwaarden
  • Gods doelen
  • De middelen

Het tweede deel van het boek bestaat uit verwerkingsvragen, welke zijn opgedeeld in zeven studies. Hierbij is ook volop ruimte in het boek aanwezig om aantekeningen te maken. De studies zijn geschikt voor persoonlijk gebruik, maar nodigen ook uit om in kringverband besproken te worden.

Het is een inspirerend boek waar ik zeer zeker belangrijke lessen uit geleerd heb. Wil je Gods leiding in je leven ervaren, dan is het belangrijk om Hem steeds beter te leren kennen en Zijn Woord te lezen. Elliot benadrukt dit regelmatig.

Een klein minpuntje (vind ik persoonlijk) is dat er soms - ter bemoediging - Bijbelteksten geciteerd worden uit Bijbelboeken uit het Oude Testament (bv. uit het boek Jesaja). Ik denk persoonlijk dat deze gedeelten die echt gericht waren op het volk Israël, niet zomaar één op één op de Gemeente geplakt kunnen worden.
Verder kan ik het boek van harte aanraden!

Schrijfster
Elizabeth Elliot (1926-2015) is een bekende christelijke auteur en spreker. Ze heeft meer dan twintig boeken geschreven die in meerdere talen vertaald zijn. Je kunt hier op mijn blog andere recensies van enkele van haar boeken vinden. Ze is door haar publicaties velen tot steun in geloofs- en levensvragen. 

Titel: Gods leiding in mijn leven
Auteur: Elisabeth Elliot
Uitgever: Jongbloed Media
ISBN: 9789088973765
Prijs: €18,99

Reacties