Boekentips om je huis(houden) op orde te krijgen

Elizabeth George schrijft zó praktisch en inspirerend. In één van haar dagboekjes las ik dit citaat:

"In Spreuken 14:1 staat: 'De wijsheid der vrouwen bouwt haar huis.' En dit geldt waar dat huis ook staat en wat de afmetingen ervan ook zijn. Of je huis nu een groot herenhuis is, een appartement of een tent - houd het opgeruimd en schoon. Gebruik je energie om je huis te bouwen en te verbeteren. Maak er een plaats van waar God wordt geëerd en verheerlijkt. Creëer een veilige haven voor je gezin. Als een huis wordt gebouwd met wijsheid, zijn 'de kamers gevuld met allerlei kostbaar en liefelijk bezit' ( spreuken 24:4). En vergeet je houding niet! Aanvaard de taken die voor je liggen. Pak ze vol enthousiasme aan. Verwelkom het werk dat nodig is om van je huis een gezellig thuis te maken. Dat is onze taak. Neem die bereidwillig op je, doelgericht en met passie."

De afgelopen jaren heb ik veel boeken gebruikt die het huishouden makkelijker en leuker maakten. Het geeft zoveel voldoening wanneer het huis dat jou is toevertrouwd schoon en opgeruimd is (voor het hele gezin). Onderstaande boeken gebruik ik regelmatig om inspiratie op te doen. Misschien kun jij er ook iets mee!De beste tips tegen tijdnood - M. Vecht en L. Oudeman
De tijd van mijn leven - E. van der Vlist
Het slimme organizing boek - S. van Wesenbeeck
Rust in je huis en je hoofd - S. van Wesenbeeck

Wil je het echt professioneel aanpakken? Kijk dan eens op deze website van de NBPO. Deze week is de nationale opruimweek van start gegaan en zijn er volop tips te krijgen.

Ook het televisieprogramma 'Je huis op orde' vind ik erg inspirerend. Wellicht ook iets voor jou? Tip: Opnemen en daarna (zonder reclame) terugkijken.


Reacties