Christenvervolging wereldwijd extreem toegenomen


Graag wil ik via mijn blog aandacht vragen voor christenvervolging die wereldwijd toeneemt. Via de organisatie van Open Doors ontving ik een mail met daarin schokkend nieuws.

Het geweld tegen christenen is explosief gegroeid. Wereldwijd worden 365 miljoen christenen (dat is 1 op de 7!) vervolgd. Kerken liggen onder vuur vanuit overheden, bevolking en terreur. Grote aantallen christenen zijn verjaagd uit hun huis en op de vlucht. De haat tegen christenen is helaas groot.

Steeds vaker vallen radicale jihadisten doelgericht christenen aan. In Ethiopië en Burkina Faso nam het aantal aanvallen op kerken en christelijke scholen fors toe. Het aantal moorden blijft onverminderd hoog: In 2023 zijn in Afrika 4.565 christenen om hun geloof vermoord, waarvan 90 procent in Nigeria. Algerije voert een actieve campagne voor kerksluitingen, nog slechts vier protestante kerken in Algerije zijn open.

Open Doors helpt wereldwijd christenen die bedreigd en vervolgd worden. Dit doen zij door geestelijke ondersteuning en traumazorg. Daarnaast helpen ze hen met praktische hulp in eerste levensbehoeften en zelfredzaamheid. Elk land vraagt daarbij om een specifieke aanpak. Maar hulp is hard nodig.

Wij zijn geroepen om als christenen wereldwijd verbonden te zijn: als één van ons lijdt, lijden we allemaal mee. Ons gebed en onze betrokkenheid zorgen ervoor dat vervolgde christenen niet alleen staan.

Wil je Open Doors steunen door middel van een gift, gebed of anderszins? Kijk dan eens op deze website.


Reacties

  1. Bizar inderdaad, en je hoort er eigenlijk weinig over, tenzij je lid bent van Open Doors uiteraard. Wij zijn dat ook en ontvangen hun magazine.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.