Het klimaatprobleem wordt door God Zelf opgelost


De laatste jaren wordt er in de media en op veel andere plekken en bijeenkomsten steeds meer gesproken over het veranderende klimaat en dat we daar als mensen bewuster mee om zouden moeten gaan. Nu is het natuurlijk verstandig en Bijbels gezien ook goed om verantwoord met de schepping om te gaan en hier goed over na te denken. We hebben de aarde tenslotte in bruikleen gekregen en zijn door de Here God als rentmeesters aangesteld. Toch ontkom ik er niet aan te stellen dat sommige mensen zó fanatiek met het klimaat bezig zijn dat het wel lijkt op een (nieuwe) religie. Weinig anders in hun leven lijkt zo belangrijk te zijn als het redden van de planeet.

Wanneer we het scheppingsverhaal in Genesis lezen, wordt al gauw duidelijk dat na de zondeval de aarde onder een vloek is komen te liggen die zich naar alle gebieden van het leven uitstrekt. Het is de vloek die de zonde veroorzaakt en die alles ruïneert. 1 Joh. 5:19 spreekt hier ook over. 

Je kunt praten wat je wilt over hoe je de klimaatveranderingen kunt tegengaan en de gevolgen hiervan kunt oplossen. Je kunt ook heel hard meten en prognoses maken maar het klimaatprobleem zal en kan niet door menselijke inspanningen opgelost worden. Het komt namelijk pas goed als Jezus komt. Alleen Hij kan de vloek waaronder de aarde op dit moment ligt weer wegnemen. Dit gebeurt als Jezus Christus op aarde gaat regeren en Zijn Koninkrijk vestigt voor 1000 jaar (Jesaja 11:6-8, Jesaja 55:12-13). De aarde zal dus ook nog minimaal 1000 jaar meegaan omdat Zijn Koninkrijk op aarde nog niet aangebroken is maar pas zal plaatsvinden na de Grote Verdrukking en de Wederkomst van Christus. 

Amir Tsarfati stelt in één van zijn boeken: 'We moeten goed voor onze omgeving zorgen. Als zou ik bepaald niet zo ver gaan als de andere leden van de klimaatsekte, we moeten wel goed rentmeesters zijn van Gods schepping. We moeten haar respecteren en ons best doen om haar schoon en veilig te houden. Ik ben het ermee eens dat als we doorgaan op onze huidige weg, de wereld tot de ondergang gedoemd is. Maar als we ons pad veranderen en alles doen wat de Kerk van Gore wil, is de wereld nog steeds tot de ondergang gedoemd. Dat komt omdat haar vernietiging niet gebaseerd is op iets wat de huidige mensheid doet. De planeet zal ten onder gaan door wat de eerste mens als die jaren heeft gedaan. Dat is de kracht van de zonde. Het is de dodelijke aard van de wereld die haar huidige morele, geopolitieke en fysieke toestand heeft veroorzaakt.'

Dus nogmaals: het is goed en ook onze verantwoordelijkheid om goed met Gods schepping om te gaan. Maar als mensen zijn wij niet in staat om de grote (klimaat)problemen op te lossen hoe graag we dat ook zouden willen. We zullen dit aan onze Hemelse Vader moeten overgeven en op Hem moeten vertrouwen. Hij zal het doen op Zijn tijd. 

Persoonlijk lijkt het mij beter om wat minder gericht te zijn op het redden van de aarde en wat meer op het redden onze ziel én die van anderen. God wil uiteindelijk dat we allemaal tot erkentenis van de waarheid zullen komen en Hem alle eer zullen geven (1 Tim. 2:4).Reacties

  1. Inderdaad, die klimaathysterie is een religie geworden. Niemand wil meer de verantwoordelijkheid voor goed rentmeesterschap op zich nemen en dat resulteert in het beschuldigen van anderen (de boeren, de vliegmaatschappijen, de bedrijven etc.) De aarde zucht onder de vloek van de zonde ja, maar ik geloof ook dat Jezus de straf (de vloek) voor de zonde op zich heeft genomen en daarmee het komende Koninkrijk aankondigede... het is nabij, het is in u. een stukje hemel op aarde zeg maar, daar waar gelovigen zijn en Zijn wil uitleven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jezus heeft inderdaad de zonde op zich genomen en het Koninkrijk aangekondigd. Maar dat zal pas komen als de Koning zelf op aarde zal regeren. We mogen ernaar uitzien ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.