Is de grote verdrukking begonnen? - Amir Tsarfati - recensie

Naarmate landelijke en internationale gebeurtenissen en nieuwsberichten verontrustender worden, neemt de belangstelling voor de Bijbelse profetie steeds meer toe. De angst en onzekerheid in de samenleving bereikt ongekende hoogten, en veel christenen vragen zich af of de grote verdrukking die in het boek Openbaring beschreven wordt, al is begonnen.

Wanneer je het boek 'Is de grote verdrukking begonnen?' openslaat is Amir Tsarfati direct duidelijk. 'Nee', geeft hij als antwoord op de titel van het boek. Hij adviseert daarna om het boek nu niet meteen weg te leggen maar zijn uitleg te lezen.

In twaalf heldere, makkelijk leesbare hoofdstukken legt de schrijver uit wat de grote verdrukking inhoudt en wat er gaat gebeuren. Hij wijst hierbij herhaaldelijk op het feit dat wij als christenen, die behoren tot de Gemeente, deze verdrukking niet mee hoeven te maken en dat we opgenomen worden voordat deze verschrikkelijke tijd op aarde zal aanbreken (1 Thess 4: 13-18). Het is goed dit in gedachten te houden tijdens het lezen.

Tsarfati legt uit waar de grote verdrukking zich bevindt op de tijdlijn van eeuwigheid tot eeuwigheid. Vanuit zijn grote Bijbelkennis en unieke kijk op actuele gebeurtenissen maakt hij ons duidelijk:

 • hoe de Bijbelse tekenen van de tijd zich verhouden tot de wereldwijde gebeurtenissen van vandaag;
 • hoe het mogelijk is om sensatiezucht te vermijden en alleen vast te houden aan Gods Woord;
 • dat het gericht zijn op de eeuwigheid ons hoop geeft en ons in staat stelt om vol te houden in deze tijdelijke wereld;
 • dat het onderwijs van de Bijbel over de eindtijd nu relevanter is dan ooit;
 • hoe urgent het is dat wij de opdracht uitvoeren die God ons gegeven heeft.

Als we ons afvragen hoe dichtbij de eindtijd werkelijk is, dan moeten we het antwoord zoeken in Gods Woord. Is de grote verdrukking begonnen? helpt ons daarbij. Bovendien spoort het ons krachtig aan om vandaag voor de Heer te leven.

Persoonlijk kan ik erg genieten van de schrijfstijl van Amir. Ik vind het knap hoe hij op humoristische wijze zeer serieuze gebeurtenissen beschrijft en zo de lezer alert houdt.
Voor wie meer wil weten over de grote verdrukking (en de opname van de Gemeente die hieraan vooraf gaat), is dit boek zeker een aanrader. Mijn advies is om elke dag niet meer dan één hoofdstuk te lezen om zo e.e.a. (met je Bijbel erbij) even te kunnen laten bezinken en overdenken.

Titel: Is de grote verdrukking begonnen?
Auteur: Amir Tsarfati
Uitgever: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064514128
Prijs: €17,95

Lees hier mijn andere recensies van de boeken van Amir Tsarfati (klik op de pagina onderaan ook op 'meer posts').

Reacties

 1. Hello there! This article couldn't be written much
  better! Looking through this post reminds me of
  my previous roommate! He constantly kept preaching about this.
  I will forward this information to him. Pretty sure he's going to have a great read.
  I appreciate you for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.