Elke dag vers - 365 liedjes, gedichten en meer - Rikkert Zuiderveld - recensie

Vers van de pers ontving ik afgelopen week de nieuwe uitgave van Rikkert Zuiderveld. Het boek heeft de titel 'Elke dag vers' - 365 liedjes, gedichten en meer' meegekregen. Van zijn muziek (samen met zijn vrouw Elly) ben ik al jaren fan maar ook zijn oneliners, ontroerende sonnetten, cabaretliedjes uit voorstellingen en nieuwe en oude kinderliedjes zijn prachtig om te lezen. Elke dag vers biedt een kostelijke verzameling van alles en nog wat van taalvirtuoos  Zuiderveld.

De titel is dubbelzinnig en dat past natuurlijk bij de auteur. De 365 pagina's met teksten zijn ingedeeld per week, maar kunnen ook naar keus al grasduinend gelezen worden. 

Het is mooi om te zien wat een diversiteit er in de bundel zit en hoe de schrijver op de actualiteit inspeelt. De ene bladzijde ontroert, om een ander vers moet je hardop lachen. Kortom, een heerlijke gevarieerde bundel die zeer de moeite waard is.

Minder

Ach, mag het ook wat minder, lieve mensen?
Wat minder hebzucht, herrie, hovaardij,
wat minder spullen, ijdeltuiterij,
verwijten en verwoesten en verwensen,

wat minder mening, zinloos gekrakeel?
Vergeeft u mij. Ik vraag alweer te veel.

Rikkert Zuiderveld (1947) is zanger en daarnaast schrijver van talloze liedjes en gedichten, voor zowel volwassenen als kinderen. Hij woont met veel genoegen op het rustige platteland, waar zijn gedachten en zijn pen bijna voortdurend in beweging zijn.

In het voorwoord van zijn boek spreekt hij de wens uit dat het de lezer mag brengen tot enige vorm van overpeinzing, ontroering, glimlachen of vreugdedans. Ik hoop van harte dat dat het geval mag zijn.

Titel: Elke dag vers - 365 liedjes, gedichten en meer
Schrijver: Rikkert Zuiderveld
Uitgever: Jongbloed Media
ISBN: 9789033803734
Prijs: €24,99


Reacties