Bijbelse Toekomstverwachting - seizoen 5 - De strijd om het beloofde land

Het vijfde seizoen van ‘Bijbelse Toekomstverwachting’ met Theo Niemeijer en presentator Hans van Dalen gaat over de strijd om het beloofde land. Deze serie bij Family 7 start op vrijdag 8 december a.s. om 19.30 uur.

In het licht van de situatie in Israël komt dat goed uit. De strijd die Jozua met het volk Israël voerde om het land in bezit te nemen, toont veel overeenkomsten met de huidige strijd om het beloofde land. Vóór het volk het land echter in bezit kon nemen moest het volk wel aan bepaalde voorwaarde voldoen. Het beloofde land kon alleen ‘door het geloof’ in bezit genomen worden. Zo zal dit ook in de toekomst gebeuren. Pas wanneer Israël tot geloof komt en zich tot de Here bekeert, zal God Zijn beloften ten aanzien van Israël vervullen.

In de studies worden paralellen getrokken naar het Nieuwe Testament en vandaag. Het belooft dus een boeiende serie te worden.

Van elke studie wordt weer een hand-out gemaakt met gespreksvragen. Deze vragen kunnen worden gebruikt tijdens Bijbelstudies.

Download hier voor elke aflevering de hand-out met de gespreksvragen.

Afl. 1 Het beloofde land
Afl. 2 Jozua als nieuwe leider
Afl. 3 De Jordaan als grensrivier
Afl. 4 De beslissende rol van Gods Woord
Afl. 5 De redding van Rachab
Afl. 6 Door de Jordaan
Afl. 7 De besnijdenis en het Paasfeest
Afl. 8 Een wonderlijke ontmoeting
Afl. 9 Jericho overwonnen
Afl. 10 De nederlaag bij Ai
Afl. 11 De list van Gibeon
Afl. 12 Het land in bezit genomen
Afl. 13 Kaleb krijgt eerst Hebron

Eerdere blogberichten over deze serie zijn hier terug te vinden.

Reacties