Notitieboek bij de Bijbel - Anna van Rumpt - recensie

"Als het om Bijbellezen gaat, voel ik best vaak een strijd. Een strijd om tijd vrij te maken, om simpelweg te beginnen met lezen, maar ook om het lezen als prioriteit te stellen boven andere dingen", aldus Anna van Rumpt, schrijfster van het net verschenen boek 'Notities bij de Bijbel' - Dichterbij God en Zijn Woord'.

Ze vraagt zich, net als zoveel andere christenen af, waarom ze er wél voor kiest om te scrollen op Instagram maar niet om het Woord van God te lezen. Door de drukte van de dag lukt het niet om altijd geconcentreerd te lezen of überhaupt de Bijbel open te slaan.
Vragen als 'Waar moet ik beginnen? Wat moet ik met dit Bijbelgedeelte? Wat wil God mij hiermee vertellen?' komen soms boven tijdens het Bijbellezen. Je leest de woorden, maar je hart is er soms niet bij.

Worstel jij ook weleens met Bijbellezen of met bovenstaande vragen? Dan is dit bemoedigende notitieboek misschien ook iets voor jou. Het helpt je om tijdens het Bijbellezen dichter bij God en zijn Woord te komen, er van te leren en het te bewaren in je hart. 

In de inleiding van het boek wordt uitgelegd hoe het werkt: Kies een Bijbel, kies een vast moment, kies een vaste plek, zoek een rustige plek, bid, zoek een Bijbelgedeelte en beantwoord de vragen. Deze vragen kun je trouwens vinden op alle pagina's die volgen want de uitgave bevat, op enkele tips na, verder alleen notitieruimte om aantekeningen te maken bij hetgeen je gelezen hebt.

Het fraai vormgegeven notitieboek zet je aan tot Bijbellezen en is zeker motiverend, maar uiteindelijk zul je zelf de keuze moeten maken om het ook daadwerkelijk te doen en er prioriteit aan te geven. Ook zul je een manier moeten vinden om ermee door te gaan want het notitieboek bevat ruimte voor zo'n vijftig dagen. Dit is natuurlijk een mooi aantal om een goed begin te maken, maar wil je het langer volhouden, dan zul je naar vervolgoplossingen moeten zoeken. (Lees hiervoor deze eerdere blogberichten eens voor inspiratie). 

Een kritische noot: Het boekje blijft moeilijk openliggen wanneer je erin wilt schrijven. Een spiraal in het midden van het boek was wellicht praktischer geweest. 

Titel: Notitieboek bij de Bijbel
Schrijfster: Anna van Rumpt
Uitgeverij: Jongbloed Media
ISBN: 9789464250947
Prijs: €14,99

Reacties