De kracht van een biddende vrouw

Wat is het belangrijk om in je huwelijk regelmatig voor elkaar te bidden. Het is alleen al bemoedigend om te wéten dat de ander op deze manier betrokken is bij jouw leven. We mogen bidden voor de alledaagse dingen, maar ook voor moeilijkheden en worstelingen die onze wederhelft in zijn leven tegenkomt.

Bovenstaande titel is ontleend aan het gelijknamige boek van Stormie Omartian dat al in 2002 verschenen is. De inhoud is nog altijd zeer actueel en wordt door duizenden vrouwen gebruikt als leidraad om te bidden voor hun mannen. Zelf neem ik het ook al jarenlang dagelijks ter hand om heel gericht te kunnen bidden.

De kracht van een biddende vrouw bevat een dertigtal korte hoofdstukken met alle mogelijke onderwerpen die in het leven van een man belangrijk zijn. Zo worden o.a. genoemd: zijn rol als echtgenoot en vader, zijn geestelijk leven, werk, omgang met geld, seksualiteit, reputatie, prioriteiten en mogelijke verleidingen.

Het is goed om te vermelden dat de inhoud van De kracht van een biddende vrouw geen middel is om macht te krijgen over je man. In feite werkt het precies andersom. Het betekent dat je alle aanspraken op kracht in en van jezelf opgeeft. En dat je vertrouwt op Gods kracht om jou, je man, je omstandigheden en je huwelijk te veranderen. Het is een manier om te vragen of Gods kracht in het leven van je man mag werken, tot rijke zegen voor hem en uiteindelijk ook voor jezelf als zijn vrouw.

Verandering van je eigen hart
Net zoals het de schrijfster is vergaan, verging het mij persoonlijk. Geleidelijk aan begon ik namelijk te merken dat er niet alleen veranderingen plaatsvonden in het leven van mijn man, maar ook in mijn eigen leven. Zelfs na zoveel jaren huwelijk ben ik nog steeds aan het leren hoe God werkt door gebeden heen. Wonderlijk!
De Bijbel zegt dat er voor alles een tijd is (Prediker 3). Soms is het goed wanneer wij vrouwen zwijgen en de dingen aan God overlaten. Maar bidden kan gelukkig altijd en God zal onze gebeden uitwerken op Zijn tijd. Je gebeden zullen misschien niet altijd het hart van je man veranderen, maar waarschijnlijk wel je eigen hart, zodat je anders tegen dingen aan gaat kijken.

Je niet laten ontmoedigen
Het boek bevat vele manieren om voor je man te bidden. Laat je niet ontmoedigen door te denken dat je alles in één week of één maand kunt doen en wees dus niet ongeduldig. Het kan langere tijd duren voordat je gebed verhoord wordt, vooral als er in je huwelijk diepe wonden zijn geslagen of als er veel spanningen zijn. Geduld en volharding zijn dan bijzonder belangrijk. Verwacht de antwoorden van Hem… op Zijn tijd. De aanwijzingen in het boek kunnen een leidraad zijn en je mag dan bidden zoals de Heilige Geest je leidt.

Iedere vrouw die naar een intiemere relatie met haar man verlangt, zal gesterkt worden door de frisse kijk van De kracht van een biddende vrouw op de kracht van gebed. Voor mannen die graag heel gericht willen bidden voor hun vrouw, bestaat de uitgave De kracht van een biddende man. Van harte aanbevolen!

Dit artikel is onlangs verschenen in 'Het Zoeklicht' nr. 11 - 2023 en is een bijdrage die ik voor dit blad mocht schrijven.Reacties

  1. Mooi geschreven mijn vrouw zegt nooit veel maar als ze wat zegt dan heb ik diep respect voor haar. Vind het mooi als een vrouw voor zichzelf opkomt en haar gedachten neer kan zetten.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.