Wat staat er op jouw bucketlist?

Een ‘bucketlist’ is iets van alle tijden. Het is een lijst met dingen die iemand tijdens zijn of haar leven nog wil doen. Het lijstje kan ook bestaan uit doelen die iemand nog wil behalen. Het maken en eventueel publiceren van zo’n lijst kan je helpen bij het realiseren van de gestelde doelen.

Je lijst kan je opmaken door te kijken naar wat je als kind altijd al wilde doen, of nagaan waarvan je het meeste spijt zou hebben als het tijdens je leven niet zou gebeuren. Veel voorkomende punten op zo’n lijst zijn bijvoorbeeld bungeejumpen, parachutespringen of veel geld verdienen.

Weet je wat de top-5 is op de bucketlist van de meeste mensen (DeTop100.nl, 2019)?

  1. Je duikbrevet halen en gaan duiken op de mooiste plekken op de wereld
  2. Een of meerdere bergen beklimmen
  3. Het Noorderlicht bekijken
  4. Een eigen bedrijf starten
  5. Een boek schrijven

Gemotiveerd en actief
Nu is er natuurlijk niets mis met een lijst met doelen of activiteiten die je ooit nog zou willen doen. Dat houdt je gemotiveerd en actief. Maar het kan gevaarlijk worden wanneer het realiseren van deze punten een doel op zich wordt. Je kunt je er namelijk zodanig op focussen dat je teleurgesteld wordt wanneer je tegenslag in je leven ondervindt en je je lijstje niet kunt afvinken.

Wat staat er bovenaan op jouw bucketlist? Welke dromen of doelen heb jij in je leven? Denk er eens even over na en schrijf het op voordat je verder leest…

Dit is het begin van een blogbericht dat ik mocht schrijven voor 'Ik zoek God'. Lees HIER mijn hele blogbericht.

Via deze link van 'Ik zoek God' zijn al mijn blogberichten in te zien.

 

Reacties

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.