Stef in Colombia - Ontvoerd in de jungle - Anneke Houtman - recensie

Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK) heeft een gratis kinderboek uitgegeven om op deze manier kinderen kennis te laten maken met vervolgde christenen. 
Het boek Stef in Colombia - Ontvoerd in de jungle dat geschreven is door Anneke Houtman, laat door de ogen van kinderen zien wat de situatie is van christenen in delen van Colombia. Het boek is laagdrempelig, spannend en hier en daar met een vleugje humor geschreven. Het is geschikt voor kinderen van 8-12 jaar.

Inhoud
Stef mag onverwacht met Gabriela mee naar Colombia. Hij ontmoet daar christenen die vroeger als rebel vochten tegen de regering. Nu vertellen ze anderen over Gods liefde en dat kan best gevaarlijk zijn.
Stef en Gabriela maken een wandelingetje in de jungle, maar er gaat iets helemaal mis. Ze worden ontvoerd door gewapende rebellen. Loopt dit wel goed af?

Het boek bevat 128 pagina's en prachtige illustraties van José Loeve. Daarnaast vind je door het hele boek heen toffe weetje, lekkere recepten en nog een aantal verrassingen. Het boek is ook geschikt voor kinderen met dyslexie.
Persoonlijk vind ik het knap dat de schrijfster zo'n moeilijk onderwerp voor kinderen toch helder en reëel heeft neergezet. De humor die ze gebruikt, helpt daar ook goed bij. Goed ook dat moeilijke woorden en begrippen worden verduidelijkt in het boek.

Je kunt hier alvast een hoofdstuk lezen. 

Schrijfster Anneke Houtman vertelt:
'Als kind las ik het boek ‘Vader in het strafkamp’. Een Russische vader wordt gearresteerd vanwege zijn geloof in Jezus. Het boek maakte diepe indruk op mij en ik geloof dat God hiermee al een zaadje plantte voor mijn liefde voor vervolgde broeders en zusters en mijn werk voor SDOK. In het boek 'Stef in Colombia - Ontvoerd in de jungle' heb ik drie waargebeurde verhalen kunnen verwerken van vervolgde christenen. Als moeder weet ik dat je je kinderen niet wilt belasten met dingen waar ze nog niet aan toe zijn. Daarom heb ik de verhalen op een luchtige toon opgeschreven, gezien vanuit het perspectief van kinderen: Stef en Gabriela.' 

Wil je het boek ook bestellen voor jezelf of je (klein)kinderen, kijk dan hier voor meer informatie. SDOK geeft ook een gratis magazine uit voor kinderen van 8-12 jaar. Het is hier te bestellen.

Schrijfster: Anneke Houtman
ISBN: 9789075813777


Reacties

  1. Wat een mooie recensie. Dank je wel. Mijn vakantie is bijna voorbij Wendy, dus ga ik weer lekker je blogberichten lezen. Deze is leuk. Gratis aanvragen? Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is inderdaad gratis aan te vragen. Erg leuk en leerzaam!

      Verwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.