Onze wereld lijkt opvallend veel op die van 2 Koningen

In ‘Het Leven’ las ik een opvallend gedeelte bij het lezen van 2 Koningen. Het is zowel als waarschuwing als bemoediging bedoeld.



2 Koningen begint bij Elia, een profeet van God die in de hemel opgenomen werd. Het eindigt met de volken van Israƫl en Juda, die worden weggevoerd in krijgsgevangenschap. In 1 Koningen werd de prachtige tempel van God gebouwd. In 2 Koningen wordt die ontheiligd en verwoest.

Onze wereld lijkt opvallend veel op die van 2 Koningen. De overheid zoekt God niet en veel landen worden door oorlogen getergd. Veel mensen volgen de valse goden van technologie, materialisme en oorlog.

Ware aanbidding van God is zeldzaam op aarde. In onze chaotische en corrupte wereld, kunnen we ons richten op voorbeelden als David, Elia en Elisa, die zich wijdden aan Gods hoge eer en morele wetten. Zij brachten die vernieuwing en verandering in hun samenleving.
Nog belangrijk is dat we kunnen kijken naar Jezus Christus, het volmaakte voorbeeld. Als volken Gods wil willen doen, hebben zij mensen nodig die Gods werk doen. Als je hart aan God is toegewijd, kan Hij door jou werken om het werk waarvoor Hij je geroepen heeft, te volbrengen. 

Reacties