Het goede nieuws - Yaëla Esseboom-Faerber - recensie

Onlangs kwam ik via Instagram een prachtig kinderboek tegen. Door de titel werd mijn interesse gewekt en na aanvraag viel er al snel een recensie-exemplaar op de mat.

Het mooi vormgegeven boek 'Het goede nieuws' is geschreven door Yaëla Esseboom - Faerber

Het is een inspirerend boek dat 15 korte hoofdstukjes bevat, die verspreid zijn over 48 pagina’s. Er zit veel afwisseling tussen de verhalen. De zesjarige hoofdpersoon Noah stelt allerlei vragen aan zijn moeder en zij geeft hier op een eenvoudige, begrijpelijke manier antwoorden op. Zo vraagt Noah zich af hoe Jezus en de Heilige Geest ook God kunnen zijn, waarom de Here Jezus naar de aarde moest komen en waarom er zoveel vervelende dingen in de wereld gebeuren als God van ons houdt.

Verder wordt er wordt er dieper ingegaan op enkele Bijbelverhalen zoals Daniël in de leeuwenkuil en de bloedvloeiende vrouw en wordt er aandacht besteed aan het belang van gebed en de wapenrusting. Het is ontroerend om tussendoor steeds de verhalen te lezen over hoe Noah met zijn vriendjes in de klas omgaat en hen voorziet van brood en hoe hij bewogen is met klasgenootjes die niet gelovig zijn. 

Zowel volwassenen als kinderen worden aangezet tot nadenken over verschillende onderwerpen met als doel de band met God versterken. 

Onderaan (bijna) elk hoofdstuk worden ook Bijbelteksten genoemd ter onderbouwing van de verhalen. Het laatste hoofdstuk (waaraan het boek zijn titel ontleent) gaat over het goede nieuws en sluit als volgt af: 

Hij houdt zoveel van jou, dat Hij zijn leven heeft gegeven om jou te redden. Wist je dat als je Jezus aanneemt het feest in de hemel is? Jezus is heel erg blij als mensen in Hem geloven.

Dit goede nieuws kun je toch niet voor jezelf houden? Deel dit goede nieuws met anderen, zodat zij ook echt liefde ontvangen.

Het is een mooi en waardevol boek dat zeer geschikt is om voor te lezen of samen met je kind te lezen. Bijbelse begrippen of verhalen worden op een eenvoudige manier uitgelegd wat ongetwijfeld mooie gesprekken met je kind(eren) zal opleveren. Wat mij betreft mag de schrijfster nog wel een aantal delen uitgeven. Er zullen vast nog veel meer onderwerpen zijn waar kinderen (en misschien ook wel volwassenen) vragen over hebben.
Zelf leg ik dit exemplaar in elk geval al klaar om binnen niet al te lange tijd voor te kunnen lezen aan onze kleinkinderen.

Schrijfster: Yaëla Esseboom - Faerber
Illustraties: Daria Lavrova
ISBN: 978-90-9036227-4
Prijs: €17,95

In onderstaand filmpje vertelt de schrijfster hoe zij ertoe gekomen is om dit boek te schrijven.

                       

BoekenBoeken

Reacties

  1. Wat leuk Wendy, ik heb net gisteren een voorlees boek over de Bijbel besteld voor een achterneefje dat binnenkort jarig is. Goed om deze in gedachten te houden. Leuk ook dat je dit nu als oma kan aanraden :) Dank!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.