NIEUW! Magazine Mediawijs Opvoeden

Generatie Z is geboren tussen 1996 en 2010. Ze zijn jong en (bijna) altijd online. Het is een generatie digitieners die is opgegroeid met een telefoon of tablet in de hand en niet beter weet dan dat internet en wifi altijd en overal beschikbaar zijn. Volgens onderzoek van Ipsos staan ze tot wel dertien uur per dag bloot aan media. 

Hoe kan jij als (groot)ouder of opvoeder deze generatie helpen in het wijs omgaan met media? Youth for Christ lanceert Mediawijs Opvoeden, een gratis magazine voor opvoeders over media-opvoeding. Zij zien ouders ermee worstelen dat hun kinderen een groot deel van hun tijd doorbrengen in de online wereld en willen d.m.v. dit magazine handreikingen bieden.

Het magazine bevat artikelen met thema's als: Is TokTok echt zo gevaarlijk? Waarom zijn influencers zo populair en challenges zo aantrekkelijk? Hoe ziet de seksuele ontdekkingstocht via de smartphone van je kind eruit? Waarom is urenlang gamen goed voor je kind en hoe ga je om die die eeuwige discussie over schermtijd? 

In het magazine komt nog veel meer aan bod: ouders die opbiechten hoeveel tijd ze zelf achter een scherm doorbrengen, een mediacoach die vertelt waarom gamen goed is voor kinderen, antwoord op al je vragen over de nieuwste online trends en inzicht in Generatie Z – de jongeren van nu. Kortom: een magazine vol informatie en handvatten over opvoeden in de online leefwereld van kinderen en tieners.

Mediawijs opvoeden is prachtig vormgegeven en nodigt uit om te lezen. Door alle tips en 'weetjes' door het hele magazine heen, leest het prettig. Aanbevolen aan alle (christen) ouders en opvoeders.

Ben je nieuwsgierig geworden? Vraag Mediawijs Opvoeden aan via  de website van Youth for Christ.

Reacties

  1. Dank je wel Wendy, goeie tip. Ik ga er een paar bestellen en bij ons in Twinkeltje leggen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.