Gods grote plan - Gezinsbijbel - recensie

Via uitgeverij Gideon kreeg ik een prachtige kinderbijbel in handen: Gods grote plan. Deze gezinsbijbel, die gericht is op kinderen van ongeveer 6 tot 11 jaar, is uitgegeven in samenwerking met stichting Israël en de Bijbel en is geschreven door Carina van Wijck.

Kinderbijbels zijn er tegenwoordig er in alle soorten en maten. Maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze nooit de hele Bijbel bevatten en dus eigenlijk een bundeling losse bijbelverhalen zijn. Hoe leer je je kinderen dan wat de rode draad is in al die verhalen?

In Gods grote plan vind je bekende en minder bekende bijbelverhalen. Daarnaast vind je kaders met leerzame achtergrondinformatie die je helpen om die grote lijn te zien. Bij de verhalen uit het Oude Testament tref je kaderteksten die vooruitwijzen naar de beloofde Messias, onze Here Jezus Christus. En bij de verhalen uit het Nieuwe Testament vind je de Beloofd=beloofd kaders, die laten zien hoe de Here Jezus beloften van God uit het Oude Testament vervulde. 

De opzet van deze kinderbijbel is dat kinderen ontdekken wat de grote lijn is die door alle geschiedenissen heenloopt: Gods plan met Israël en de wereld. De verhalen staan daarom in chronologische volgorde, die soms afwijkt van de volgorde waarin de Bijbelboeken staan.

Voorbeeld van een kader met vooruitwijzing naar de Messias.


Klik op de afbeelding voor een vergroting.


Voorbeeld van een kader 'Beloofd=beloofd'.

Verder zijn er teksten om uit je hoofd te leren en gedeelten waarin de verhalen worden toegepast op het leven van kinderen nu, met gespreksvragen. De kerntekst die aan het einde wordt weergegeven en daarmee de centrale gedachte van het verhaal weergeeft, kan tevens door de kinderen worden opgezocht en voorgelezen. Zo leren ze hun weg in de 'echte' Bijbel te vinden. Voor deze teksten is de Herziene Statenvertaling gebruikt.
Deze prachtig uitgevoerde Bijbel bevat ook veel extra materiaal zoals bv. informatie over antisemitisme, de Bijbelse feesten en de verschillende wereldrijken. De Bijbel is geschikt voor jong en oud (leeftijd vanaf 6 jaar) en is een echte gezinsbijbel dus. De illustraties van Jenske Visser zijn mooi groot, erg leuk gemaakt en passend bij de verhalen.

Ik sluit mij aan bij de schrijfster van deze prachtige Bijbel. Zij zei in een interview: ‘Mijn gebed voor de kinderen is dat ze de God van Israël zullen leren kennen, van Zijn volk gaan houden en natuurlijk het belangrijkste: dat ze hun leven toevertrouwen aan Jezus de Messias, onze Redder en Heere.’

Onze eigen kinderen zijn inmiddels volwassen maar ik zie ernaar uit om over een tijdje samen met onze kleinkinderen aan de slag te gaan met deze prachtige, leerzame kinderbijbel. 

Titel: Gods grote plan
Schrijfster: Carina van Wijck
Illustraties: Jenske Visser
Uitgever: Gideon boeken
ISBN 9789059992030
Pagina's: 640
Prijs: €29,95

Reacties

  1. Oh, dank je wel voor deze recensie. Klinkt heel goed. Ik hou het in gedachten voor jonge familieleden! en wat fijn, die aandacht voor israel en Bijbeltkesten uit het hoofd leren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor het delen van je enthousiaste review! Deze kinderbijbel klinkt als een absolute aanrader voor gezinnen. 📖✨ Ik heb je review gedeeld op Twitter zonet.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.