Treffend citaat uit 'Op ontdekking door Openbaring'


Het nieuwste boek van Amir Tsarfati ‘Op ontdekking door Openbaring’, heeft hij geschreven omdat God ons (door Zijn Woord) wil laten weten wat Hij voor de toekomst in petto heeft. Het boek Openbaring is geschreven omdat de profetische Waarheid biedt gelovigen wijsheid, geruststelling en inzicht. Voor ongelovigen is Openbaring een oproep om Gods genade aan te nemen zolang er nog tijd is.

Volgende week volgt een recensie over dit prachtige boek maar deze keer deel ik een treffend citaat dat tot nadenken stemt.

'Ik hoor tegenwoordig heel veel christenen klagen over het lijden dat ze doormaken omdat ze elkaar niet kunnen ontmoeten wanneer ze dat willen of omdat de regering eist dat ze mondkapjes dragen of zich laten vaccineren. Nu geloof ik niet dat de regering in de positie is om dit soort dingen op te leggen, maar het is geen vervolging! Laat me het nog eens zeggen: dat de regering bepaalt hoeveel mensen er in de zondagse dienst mogen komen en dat ze mensen dwingt om een mondkapje te dragen, is misschien dwaas, ongrondwettelijk en niet medisch-wetenschappelijk onderbouwd, maar het is geen vervolging van de Gemeente! Waarom niet? Omdat hetzelfde gebeurt in tempels, moskeeën, theaters en restaurants. Geloof me, als er vervolging komt tegen de Gemeente, zul je dat onmiddellijk herkennen.

Als je wilt begrijpen wat vervolging is, praat dan eens met de christenen uit Zuid-Soedan, het noorden van Nigeria, Iran, Noord-Korea of China. Zij zullen je vertellen wat echt lijden is. Zij zullen je ook vertellen hoe God bij hen is geweest door de pijn en het verlies heen.'

Wil je meer weten en leren over de vervolgde kerk, kijk dan eens op de websites van Open Doors, SDOKBijzondere noden of HVC. Op de sites zijn ook veel gebedspunten te vinden.


Reacties

  1. Inderdaad is dat een stukje moeite die we allemaal ondergaan. Geloofsvervolging gaat veel dieper, en is werkelijk lijden om Christus te volgen. Het boek staat op onze wenslijst. Bedankt voor de aandacht hiervan op je blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een prachtig en leerzaam boek. Echt de moeite waard!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.