'Op ontdekking door Openbaring' - Amir Tsarfati - recensie

'Het boek Openbaring is geschreven omdat God ons wil laten weten wat de toekomst in petto heeft. De profetische waarheid biedt gelovigen wijsheid, geruststelling en inzicht. Voor ongelovigen is Openbaring een oproep om Gods genade aan te nemen zolang er nog tijd is', vermeldt de cover van het nieuwste boek 'Op ontdekking door Openbaring'  van Amir Tsarfati.

Amir Tsarfati, auteur van een aantal bestsellers, onderzoekt wat Openbaring bekendmaakt over de eindtijd en daarna. Op een toegankelijke manier, waarbij hij de Bijbel voor zichzelf laat spreken, geeft Amir ons inzicht in

  • de gebeurtenissen die gelovigen en ongelovigen zullen meemaken voor, tijdens en na de grote verdrukking;
  • het specifieke plan van God voor het volk Israël in de eindtijd;
  • de bemoedigingen en waarschuwingen van Jezus Christus om ons voor te bereiden op Zijn wederkomst.

Op ontdekking door Openbaring maakt ons duidelijk wat iedereen te wachten staat in de eindtijd – in de hemel of op de aarde. 

Openbaring is geschreven om gelezen te worden. Dat lijkt misschien nogal voor de hand liggend, maar als het gaat over het laatste boek van de Bijbel vergeten veel mensen dit feit. Veel christenen denken dat dit bijbelboek te ingewikkeld, te vreemd of te beangstigend is. Toch lezen ook veel voorgangers of bijbelleraren dit profetische bijbelboek nauwelijks en hebben dus geen idee wat de apostel Johannes precies geschreven heeft. Tsarfati schrijft in zijn inleiding dat we door het negeren van Openbaring een grote zegen mislopen die God Zelf belooft aan hen die het lezen. Het is dan ook zijn verlangen dat iedereen deze beloofde zegeningen ervaart en daarom heeft hij dit boek geschreven. De schrijver legt ook uit hoe makkelijk Openbaring eigenlijk te begrijpen is als je het echt gaat lezen.

Het boek is ingedeeld in vijf delen en elk deel bevat twee of meerdere hoofdstukken:

1. Jezus Christus en Zijn Gemeente
2. Een reis naar de hemel
3. De oordelen van het Lam
4. De heerschappij van de Koning
5. De eeuwigheid

Het boek leest makkelijk en bevat veel bijbelgedeelten, niet alleen uit Openbaring maar uit de hele Bijbel om zo verbanden en profetieën duidelijk uit te leggen. 

Voor beginnende bijbellezers kan het boek misschien overweldigend lijken. Maar, maak je niet druk over wat je nú misschien nog niet begrijpt. Het kan zijn dat wanneer je het boek over een tijdje nog eens ter hand neemt, dingen ineens wél duidelijk worden. 

De subtitel van het boek 'Hoe Gods plannen voor de toekomst je leven vandaag kunnen veranderen', wordt zeker duidelijk uitgelegd in deze prachtige en leerzame uitgave. Opnieuw kan ik een boek van Amir Tsarfati van harte aanraden.

Titel: Op ontdekking door Openbaring
Auteur: Amir Tsarfati
Cover: Paperback
Aantal pagina's:288
ISBN: 9789064513930
Prijs: € 19,95   

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger. Hij is de oprichter en directeur van Behold Israël. Dat is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuw en informatie over Israël biedt. Amir woont in Noord Israël. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen.

 

Reacties

  1. Bedankt Wendy. Lijkt me een mooi boek. En weet je wat ik het allermooist vind aan je review? Wat je zegt over geen zorgen maken wanneer je niet alles snapt. Dat is echt zo. Jaren later vallen bepaalde dingen opeens op hun plek. Ook dat is geestelijke groei denk ik?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.