Stel je voor dat er een hemel is, waarom maak je dan geen einde aan je leven zodat je naar de hemel gaat?

 


Stel je voor dat er een hemel is, waarom maak je dan geen einde aan je leven zodat je naar de hemel gaat? 

Bij de redactie van ‘Ik zoek God’ komen regelmatig bijzondere vragen binnen. Veel mensen zijn zoekende en hebben vragen over het christelijk geloof. Ook bovenstaande vraag werd gesteld door een van de lezers van deze website.  

Begrijpelijke vraag
Ik vermoed eigenlijk dat veel mensen dit wel eens hebben gedacht. Wie wil er nu niet graag in de hemel zijn? Wie verlangt er niet naar een plek waar oorlog, ziekte en pijn niet bestaan, maar waar alles goed en volmaakt is? Wanneer we om ons heen kijken op deze aarde met alle narigheid en moeilijkheden, kan dat verlangen vaak zomaar naar boven komen. Toch zijn er een paar dingen belangrijk om te weten.

Niet naar de hemel voor onszelf
De Bijbel vertelt ons op meerdere plekken dat niet ieder mens ‘zomaar’ naar het hemels paradijs gaat na zijn overlijden. De hemel is namelijk een plek waar de Here Jezus het middelpunt is en niet iedereen erkent Hem als zijn of haar Heer en Heiland en heeft de behoefte om bij Hem te zijn. Wanneer we de Here Jezus hebben aangenomen als onze Redder, belooft Hij dat we voor altijd bij Hem mogen zijn. Het is dus ook niet zo dat we naar de hemel gaan om het daar voor onszelf goed te hebben of samen met andere mensen die we daar zullen herkennen. De belangrijkste reden om in de hemel te willen zijn, is het feit dat de Here Jezus daar is. Hij staat daar in het middelpunt en we zullen met elkaar Hem aanbidden. Natuurlijk is het heerlijk dat wij het als mensen daar ook geweldig goed zullen hebben, maar dat is niet de hoofdreden om daar te willen zijn. Dus om zomaar een einde aan je leven te maken om ‘fijn’ in de hemel te zijn, is niet hetgeen waar de hemel voor bedoeld is.

John Piper heeft eens gezegd: 'De cruciale vraag aan onze generatie, en aan iedere generatie, luidt: stel je de hemel eens voor, zonder ziekte en met alle vrienden die je op aarde had, met al het eten dat je lekker vindt, alle vrije tijd die je maar wenst, alle pracht van de natuur die er te zien is, alle materiƫle genoegens die je kent, zonder onenigheid en natuurrampen. Zou je dan blij zijn met die hemel als Christus daar niet was?'

Dit is het begin van mijn blogbericht dat ik mocht schrijven voor 'Ik zoek God'.

Lees HIER mijn hele blogbericht. 

Aan de zijkant van mijn blog zijn via het logo van 'Ik zoek God' al mijn blogberichten in te zien.Reacties

 1. Nou, niet bepaald een eenvoudig onderwerp. De vragen die daar binnenkomen zijn soms uitdagende en verrassend inderdaad. Mooie blog weer Wendy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal waar Marja, jij kunt erover meepraten ;)
   Dank voor je reactie.

   Verwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.