20 juni 2022

Voor altijd een Vriend in Jezus – Tienermeisje/Tienerjongen - Elizabeth en Jim George - GIVEAWAY

Vers van de pers vielen ze op mijn deurmat: Voor altijd een Vriend in Jezus - Tienerjongen van Jim George en Voor altijd een Vriend in Jezus - Tienermeisje van Elizabeth George. Via uitgeverij Grace Publishing House kreeg ik namelijk twee recensie-exemplaren opgestuurd.

Ondanks het feit dat deze boeken echt bedoeld zijn voor tieners, kan ik er zelf altijd weer van genieten om nieuwe boeken van dit schrijversechtpaar te lezen. De bovengenoemde exemplaren, die overigens qua formaat en inhoud erg op elkaar lijken, zijn opnieuw zeer de moeite waard voor de genoemde doelgroep. Van elk van de boeken mag ik trouwens één exemplaar weggeven. Lees onderaan dit blogbericht hoe je in aanmerking kunt komen hiervoor!

Voor altijd een Vriend in Jezus - Tienerjongen - Jim George

De subtitel van het boek luidt: 'Jezus leren kennen en volgen'. Ook tieners hebben iemand nodig op Wie ze kunnen rekenen. Jezus is de beste vriend Die elke tiener zich kan wensen.
Topsporters, artiesten, acteurs of andere volwassenen – dat zijn de mensen tegen wie tieners opkijken. Maar het allerbeste rolmodel? Dat is Jezus!

In dit boek kun je tien manieren ontdekken waarop je elke dag kunt leven zoals Jezus. Met Zijn hulp krijg je bijvoorbeeld:

  • zelfvertrouwen om te zijn zoals God jou bedoeld heeft
  • moed om het juiste te doen
  • discipline om dingen gedaan te krijgen
  • vertrouwen dat het allemaal goed komt
  • concentratie om je doelen te bereiken

Wanneer je deze eigenschappen nagaat in het dagelijks leven van Jezus op aarde, ontdek je als tienerjongen ook hoe ze ook in je eigen leven kunt ontwikkelen. Het is belangrijk iemand te worden tegen wie anderen opkijken, iemand die hen wijst op het ultieme Voorbeeld: Jezus. 

 

Voor altijd een Vriend in Jezus - Tienermeisje - Elizabeth George

Ook hier luidt de subtitel: 'Jezus leren kennen en volgen'.
Samen lachen, grapjes maken, dezelfde interesses hebben, elkaar je dromen vertellen – beste vrienden begrijpen elkaar. Ook tieners mogen vertrouwen op hun allerbeste Vriend - Jezus. Hij begrijpt hen helemaal! Hij is altijd de perfecte Vriend.

In dit boek wordt gekeken naar tien karaktereigenschappen van Jezus, die tieners helpen om een boeiend leven te leiden. Bijvoorbeeld:

  • zelfvertrouwen zodat je kunt zijn zoals God jou bedoeld heeft
  • betrouwbaarheid zodat anderen jou vertrouwen
  • concentratie zodat je dingen gedaan krijgt
  • vriendelijkheid zodat je anderen aantrekt
  • genadig zijn zodat je anderen kunt vergeven en helpen

Als deze eigenschappen nagegaan worden in het dagelijks leven van Jezus, zullen tieners ontdekken wat een goede Vriend Hij is – en wat een goede vriend je als tienermeisje voor anderen kunt zijn.

De bijbelstudieboekjes kunnen gebruikt worden om in én bij te schrijven. Er is volop ruimte voor aantekeningen en het beantwoorden van praktische en treffende vragen. Aan het einde van elk hoofdstuk staat een kort gebed dat past bij de inhoud van het hoofdstuk. Kortom, een prachtig en leerzaam boek om cadeau te doen aan je tiener. Wat zou het geweldig zijn als hij of zij de Here Jezus (nog) beter leert kennen en als Verlosser én Vriend voor het leven zal aannemen.

Enkele bladzijden van de inhoud

Auteurs
Jim George, auteur van o.a. 'Een man naar Gods hart', is afgestudeerd aan Talbot School of Theology. Hij heeft in zijn leven meerdere pastorale taken vervuld en gedoceerd aan The Master’s Seminary. Van zijn boeken zijn meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.

Elizabeth George is de auteur van een aantal bestsellers, waaronder 'Een vrouw naar Gods hart'. Ze is ook een veelgevraagd spreekster op christelijke vrouwenbijeenkomsten. Elizabeth en haar man Jim zijn meer dan vijftig jaar getrouwd en ze hebben kinderen en kleinkinderen.

 


Wil jij kans maken op een van de bovengenoemde boeken van Jim of Elizabeth George? Stuur dan uiterlijk woensdag 29 juni een mail naar info@wendyborn.nl en geef aan welk van de twee boeken je graag zou willen winnen.

Vermeld in deze ook mail je adresgegevens. Grace Publishing House kan het boekje dan naar je toesturen als je gewonnen hebt.

Op donderdag 30 juni maak ik de winnaars bekend op dit weblog!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.