Geheimen rond Drie - Wendy Born - van den Brink - recensie


Het heeft even geduurd, maar het is zover! Mijn nieuwe kinderboek 'Geheimen rond Drie' is nu verkrijgbaar via Brave New Books. Er is zowel een hardcover als een e-book versie verkrijgbaar (voor bestellen zie onderaan dit bericht).

Achtergrond van het boek
In het buurtschap Drie, bij Ermelo op de Veluwe, woonden tijdens de Tweede Wereldoorlog slechts enkele gezinnen. Een daarvan was de familie Born. Vader Abraham Born was boswachter van beroep en getrouwd met Johanna Lubbersen. Samen hadden zij zeven zonen. In de oorlogsjaren werd hun gezin betrokken bij onderduiken. Zelf hadden zij ook onderduikers in huis. Op plaatsen die door vader Born waren aangewezen, werden in de bossen rond Drie onderduikholen gegraven. Een van die holen werd gebruikt om wapens en andere zaken te verbergen. Meerdere zonen uit het gezin Born hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol gespeeld in het verzet. Een van hen - Jannes - werd doodgeschoten, maar ook vader Born en zoon Evert hebben de oorlog niet overleefd. Beiden zijn opgepakt en in 1945 in het Duitse concentratiekamp Neuengamme omgekomen.

Inmiddels zijn ook alle andere zonen overleden. Alleen de jongste - Hans - is nog in leven. Hij was ruim vier jaar toen in 1944 deze vreselijke dingen plaatsvonden. Hans verzorgt in Drie al jarenlang rondleidingen voor groepen schoolkinderen. Steeds maar weer vertelt hij wat zich daar tijdens de oorlog en met name binnen hun gezin, heeft afgespeeld.

Zelf ben ik in aanraking gekomen met de verhalen over Drie via mijn man Bram en zijn vader Willem Born. Willy, zoals hij genoemd werd, was een van de zonen van Abraham Born.

Het boek dat ik heb geschreven over de gebeurtenissen in Drie, is bedoeld voor kinderen van 9-12 jaar.  De hoofdpersonen Thijs en Siem zijn verzonnen, maar alles wat Hans Born vertelt en uitlegt, heeft werkelijk plaatsgevonden!

Inhoud in het kort:
Thijs en Siem kamperen tijdens hun zomervakantie op de natuurcamping in Drie.
Zij ontdekken dat daar - in de Veluwse bossen - tijdens de Tweede Wereldoorlog verschrikkelijke dingen zijn gebeurd.
Dit spannende boek, bestemd voor kinderen van 9-12 jaar, is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Hans Born groeide op in Drie en was er persoonlijk bij betrokken. Hij geeft al jarenlang rondleidingen in Drie en vertelt aan schoolklassen alles over de Geheimen rond Drie. Voor hem is het erg belangrijk dat wat daar tijdens de oorlog is gebeurd, steeds weer wordt doorverteld aan volgende generaties.

De boeken zijn via mijn profiel op Brave New Books te bestellen. 

HARDCOVER
Titel: Geheimen rond Drie
Schrijfster: Wendy Born - van den Brink
Verschijningsdatum: april 2022
ISBN: 9789464484106
Prijs: €12,95

BESTEL HIER

 
E-BOOK

Titel: Geheimen rond Drie
Schrijfster: Wendy Born - van den Brink
Verschijningsdatum: april 2022
ISBN: 9789464484601
Prijs: €4,95

BESTEL HIER

Ook mijn andere kinderboeken en mijn boek over 'stille tijd' zijn nog altijd verkrijgbaar. Kijk HIER voor een overzicht van al mijn boeken.


Reacties

  1. Ik heb 'm besteld. Omdat ik het een boeiend onderwerp vind.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te horen. Ben benieuwd wat je ervan vindt.

      Verwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.