25 april 2022

Waarom vergelijkt de Here Jezus Zichzelf met een herder?

 


Op meerdere plekken in de Bijbel kom je het beeld tegen van schapen met een herder. De Here Jezus vergelijkt dan vaak de mensen met schapen en Zichzelf met de herder. Maar waarom vergelijkt Hij Zichzelf met een herder en hoe zouden jij en ik bij Zijn kudde kunnen horen?

Het is goed om een aantal van deze Bijbelgedeelten er eens op na te lezen. Eerst Johannes 10:2 en 4 waar staat: ‘Maar wie door de deur naar binnen gaat, die is herder van de schapen. (…) En wanneer hij zijn eigen schapen naar buiten gedreven heeft, gaat hij voor hen uit, en de schapen volgen hem, omdat zij zijn stem kennen.

Johannes 10:14-16 is misschien wel een van de bekendste gedeelten. De Here Jezus zegt hier:‘Ik ben de goede Herder en Ik ken de Mijnen en word door de Mijnen gekend, zoals de Vader Mij kent en Ik de Vader ken; en Ik geef Mijn leven voor de schapen. Ik heb nog andere schapen, die niet van deze schaapskooi zijn; ook die moet Ik binnenbrengen, en zij zullen Mijn stem horen en het zal worden één kudde en één Herder.’ 

Dit is het begin van mijn blogbericht dat ik mocht schrijven voor 'Ik zoek God'.

Lees HIER mijn hele blogbericht. 

Aan de zijkant van mijn blog zijn via het logo van 'Ik zoek God' al mijn blogberichten in te zien. 

 5 opmerkingen:

 1. Mooie blog weer Wendy. Wat leuk dat je al je blogs onder het IkzoekGod logo bij elkaar hebt verzameld (hoe doe je dat?). Ik zie dat de namen van de bloggers verdwenen zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb destijds de link naar al mijn blogs hieronder gezet. Ik zocht inderdaad pas ook al naar de namen maar die zijn op dit moment verdwenen. Misschien maar even navragen hoe het zit?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie blog inderdaad. Ik hou ervan dat er zulke grote kopjes gebruikt worden daar. dat helpt me om te blijven lezen en om te zien wat de kleine samenvatting van het stukje is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de complimenten dan voor de vormgevers van 'Ik zoek God' ;)

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.