2 april 2022

Alles van Hem verwachten en in Zijn handen leggen

Bruiloft
De laatste weken zijn we volop bezig met de bruiloft van onze jongste zoon en zijn vriendin. De laatste dingetjes moeten nog even geregeld worden en dan zijn we helemaal klaar voor de grote dag. Onze aanstaande schoondochter haalde haar trouwjurk op afgelopen week en ook het pak voor onze zoon hangt hier thuis te pronken. Ik ben zo benieuwd wat ze van elkaars kleding vinden. Ik heb hun 'outfits' allebei al mogen bewonderen maar voor henzelf is het nog een verrassing. Bovenal ben ik benieuwd hoe het zal gaan als ze vanaf de komende week samen zullen leven en wonen. Het is een hele stap voor deze jonge mensen  maar gelukkig mogen ze het samen doen met onze Hemelse Vader. We vertrouwen erop dat Hij hen zal leiden omdat Hij hen ook bij elkaar gebracht heeft enkele jaren geleden. Binnenkort volgt op mijn blog vast nog een korte terugblik op deze bijzondere dag.Gezinsuitbreiding
Wat ik ook nog niet had vermeld op mijn blog maar wel heel leuk is, is dat onze oudste zoon en zijn vrouw eind augustus een baby verwachten. Zij, en wij, zien er erg naar uit. Onze schoondochter is nu ruim vier maanden zwanger en samen zijn ze allerlei dingen aan het regelen en voorbereiden. Mooi om te zien hoe dit jonge stel hier mee bezig is. Als kraamverzorgster heeft onze schoondochter trouwens de nodige ervaring met baby's en alles wat daarbij komt kijken, dus dat voordeel heeft ze in elk geval al.

Mijn man en ik zijn gevraagd om op de vrijdagen ook op de kleine 'Pipje' zoals ze tot nu toe genoemd wordt te gaan passen, dus dat is een mooi vooruitzicht. Samen met onze kleinzoon Yaron hebben wij als opa en oma vast onze handen vol in 'dagverblijf Born' šŸ˜Š


Kleinzoon
Onze kleinzoon is alweer ruim vier maanden en groeit als kool. Hij lacht veel, begint dingen te pakken, te rollen en krijgt al kleine hapjes tussendoor. De geluiden die hij maakt, zijn geweldig. Het hele kleine is er eigenlijk al weer af, het begint al een heel mannetje te worden. Het slapen in z'n bedje vindt hij nog maar steeds niets terwijl hij in een rijdende kinderwagen binnen vijf minuten vertrokken is. Wat een kerel. We genieten van hem en zien het als een groot voorrecht om hem te mogen zien opgroeien.

 

Huis en tuin
Gelukkig verkeren mijn man en ik in een goede gezondheid en zijn we fysiek sterk genoeg om op de kleine hummels te (gaan) passen. Toch merkten we afgelopen week wel dat onze spieren wat 'ouder' worden en dat herstel wat langer tijd kost. We mochten samen deze berg hout wegkruien in een aantal uren en dat voelden we. Maar... we zitten er de komende tijd weer warmpjes bij.Yarah Bijbelcollege en boeken lezen
Zoals ik al eerder op blog vermeldde, ben ik in enkele maanden geleden met het volgen van het Yarah Bijbelcollege. Omdat ik er een heel aantal jaren over wil doen, valt de hoeveelheid tijd die ik er per week aan kwijt ben erg mee. Dit geeft toch weer wat meer ruimte en tijd om daarnaast weer wat opbouwende boeken te lezen. Vanaf april heb ik weer een aantal mooie boeken op mijn lijstje staan. Op Instagram kun je elke maand zien welke dat zijn.

Voorjaar en activiteiten
Nu het voorjaar in zicht komt, staan er allerlei dingen op het programma. Natuurlijk de bruiloft maar ook allerlei andere activiteiten, verjaardagen, bijeenkomsten en feestjes. Aan de ene kant is het mooi dat het allemaal weer kan en mag, aan de andere kant overvalt het mij soms een beetje. Hebben jullie dat ook weleens? Ik ben blij hoor dat er weer meer mogelijk is, maar de rust die de 'coronaperiode' met zich meebracht was in sommige opzichten zo gek nog niet. Maar goed, we gaan er met elkaar hopelijk mooie dagen van maken. We zijn dankbaar dat het Ć¼berhaupt kan, want door de wereldgebeurtenissen om ons heen, is niets eigenlijk meer vanzelfsprekend.

Tot slot deel ik nog graag een mooie tekst die ik kreeg als bemoediging van een vriendin toen we het laatst in een gesprek over gebed hadden. Het is Psalm 5:4.

's Morgens hoort U mijn stem, HEERE;
 's morgens leg ik mijn gebed voor U neer
 en zie ik naar U uit.

We mogen alles van Hem verwachten en in Zijn handen leggen, wat een bemoediging voor elke dag!

Ik wens jullie een hele mooi week toe.


3 opmerkingen:

 1. Oh Wendy, wat een heerlijke berichten. Een bruiloft en een kleinkind in 't verschiet. Zegeningen van God, gelukkig gaan die altijd door, ongeacht de wereldomstandigheden. In een opvanghuis in Oekraine dat we met Traveling light ondersteunen waren er deze maand twee bruiloften, ondanks de oorlog. God is goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mooi om te horen Marja. Helemaal met je eens!

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijk positief nieuws en leuke blogpost. Een schatje zeg, je kleinzoon. Echt veel dingen om dankbaar voor te zijn. Je bent echt een "gelukkeling".

  Interessant, Yara college. Ik ga kijken naar je lijstje boeken op Instagram.


  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.