5 februari 2022

Hoe is het in huize Born?

Het zijn roerige tijden. Zowel in de wereld om ons heen als in het leven van veel gezinnen dichtbij. Wanneer ik om mij heen kijk in onze familie en vriendenkring zijn er naast blijde gebeurtenissen ook veel zorgen, gebeuren er ongelukken en worden mensen ziek. Elk huisje heeft z'n kruisje wordt wel eens gezegd maar hoe ouder je wordt, hoe meer je dit gaat zien. Zelf vind ik het altijd een heerlijk rustgevend idee dat onze Hemelse Vader alles ziet, weet en onder controle heeft.Wat zouden we zonder Hem moeten in ons leven? In een kort blogje deel ik een paar dingen die ons bezighouden de laatste tijd.

Terwijl onze kleinzoon 'eindelijk' in slaap was gevallen op mijn linkerarm, schreef ik op mijn iPad een deel van dit blogbericht met mijn andere hand. Hij had z'n dag niet echt en was wat huilerig met als gevolg dat hij veel in mijn armen heeft liggen slapen gisteren. Heel normaal voor een baby van deze leeftijd, en we weten dat ook zo'n periode weer over gaat. 

Gelukkig mogen we ook volop genieten van onze Yaron die alweer 11 weken oud is dit weekend. Wat gaat het hard allemaal. Soms droom ik nog weleens dat onze eigen kinderen nog klein zijn maar nu is onze kleinzoon alweer bijna 2 1/2 maand. Wat zijn wij blij met hem!

In een foto-app die we delen met familie zien we elke dag hoe hij verandert en steeds harder begint te groeien én te lachen.


Intussen zijn we ook druk bezig met het voorbereiden van de bruiloft van onze jongste zoon en zijn vriendin. In april hopen zij te trouwen. We kiezen kleren, bereiden 'stukjes' voor en genieten van wat het bruidspaar allemaal deelt en doet. We zien met elkaar uit naar deze bijzondere dag. De foto's van hun preweddingshoot van november zijn al zo mooi, dat belooft wat...

Ander mooi nieuws is dat mijn man Bram in juli hoopt te gaan stoppen met werken. Hij is nog relatief jong om met pensioen te gaan maar omdat het werk veel van hem vergt, is hij blij dat hij deze stap kan zetten. We zien er allebei erg naar uit en zijn erg dankbaar dat het ook financieel gezien kan. Bram is met name blij dat hij meer 'ruimte in zijn hoofd' krijgt en zo meer energie en tijd heeft voor ons samen en voor de (klein)kinderen. 

Tot slot wil ik iets delen over mijn nieuwe kinderboek 'Geheimen rond Drie'. De afgelopen tijd heb ik maar liefst tien uitgevers benaderd maar helaas heb ik van allemaal een afwijzing gekregen. De laatste kwam afgelopen week binnen. Sommige afwijzingen waren goed onderbouwd maar andere uitgevers hadden geen reden opgegeven of reageerden - zoals ik het ervaarde - met flauwe redenen. Maar ja, ze moeten toch iets zeggen 😊 

Er schijnen ook heel veel manuscripten aangeboden te worden door de coronatijd dus daar zal het ook mee te maken kunnen hebben. Maar...ik laat het er natuurlijk niet bij zitten. Ik heb dit kinderboek, dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen in onze familie in de Tweede Wereldoorlog, niet geschreven om in een lade te laten liggen. 

 


Om kort te zijn: ik ga het boek opnieuw zelf uitgeven via Brave New Books van Bol.com. Ook mijn andere boeken zijn daar nog steeds te vinden. Onze oudste dochter wil een mooie omslag maken voor het boek en daarna wil ik het op deze manier beschikbaar stellen. Het zal wel ná de bruiloft worden voordat het zover is. Houd mijn blog in de gaten voor updates omtrent mijn boek.

 

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat je man kan (en mag) stoppen met werken. En je boek en al het nieuws erover: ik hou het in de gaten. het lijkt me zo'n klus om het zelf uit te geven. Ik hoop dat je iets schrijft over het proces daarvan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldig leuke foto :) en leuke nieuwtjes ook. Ik geef mijn boeken ook zelf uit en tegenwoordig ook via Amazon KDP (Kindle Direct Publishing), dat is best ingewikkeld, maar elk e-book kun je ook als paperback publiceren en als iemand het dan besteld wordt het printen door Amazon verzorgd... is veel goedkoper dan de meeste services. Maar ik weet niet of het in Nederland ook kan. Ik ga je boek sowieso lezen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.