4 december 2021

Bijbelse Toekomstverwachting - seizoen 3 - De slotfase van de kerk


Voor veel mensen is hun relatie met 'de kerk' veranderd. Sommigen vinden een ‘kerk op afstand’ veel voordelen hebben, anderen denken in hun geloofsleven geen kerk meer nodig te hebben en weer anderen voelen zich niet meer verantwoordelijk voor hun eigen kerk. In deze serie die uitgezonden wordt vanaf vrijdag 10 december op Family 7 zie je hoe de kerk van binnenuit aangevallen wordt en zich steeds meer aanpast aan de geldende normen en waarden van onze samenleving. Van buitenaf zien we hoe de kerk aan haar geloofwaardigheid steeds meer inboet, minder serieus genomen wordt en de ‘vrijheid van godsdienst’ onder druk is komen te staan. Is er nog wel hoop voor de kerk in de 21e eeuw? Het is een serie die je gezien moet hebben om opnieuw te beseffen hoe belangrijk de rol van de kerk is in Gods heilshandelen met de wereld. Vanaf vrijdagavond 10 december wordt deze 13-delige serie in de serie 'Bijbelse toekomstverwachting' uitgezonden op Family 7. Dit zijn de onderwerpen voor de komende weken: 

Afl. 1: De kerk in de loop der eeuwen
Afl. 2: De kerk ten opzichte van Israël
Afl. 3: Het doel van de kerk
Afl. 4: De kerk als schaapskudde van God
Afl. 5: De kerk als huis van God
Afl. 6:  De kerk als Bruid van Christus
Afl. 7: De kerk als lichaam van Christus
Afl. 8: De kerk en haar structuur
Afl. 9: Een kerk voor alle leeftijden
Afl. 10: De kerk en haar verwording
Afl. 11: De kerk en de komst van Jezus
Afl. 12: De kerk in het oordeel
Afl. 13: De kerk en haar einddoel

Download hier na elke aflevering de hand-out met de gespreksvragen. Op de genoemde pagina zijn ook de handouts te vinden van seizoen 1 en 2 van Bijbelse toekomstverwachting.

Wij hebben zelf persoonlijk genoten van de eerste twee seizoenen en zijn er door bemoedigd en opgebouwd. Ook deze derde serie wil ik van harte aanbevelen!

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.