6 november 2021

Niet uitstellen, begin vandaag nog!


 ‘(…) Maria, die, aan de voeten des Heren gezeten, naar zijn woord luisterde.’ Lukas 10:39 (NBG)

Deze tekst uit het Lukas-evangelie toont een prachtig voorbeeld van een jonge vrouw die nadenkt over Gods woorden. Maria beleefde een bijzonder moment aan de voeten van de Here Jezus en nam de tijd om écht naar Zijn Woord te luisteren.

Luisteren… overwegen… rust… alleen zijn met God… echt stil zijn vóór en mét Hem. In het ‘normale’ leven is het soms al een strijd, maar aan het einde van het jaar komen we er vaak helemaal niet meer aan toe. De dagen vliegen voorbij, veel dingen moeten nog ‘even’ af op het werk en ook ons gezin vraagt extra aandacht. Bidden en Bijbellezen schieten er dan nogal eens bij in, om het maar niet te hebben over het ‘overwegen’ van Gods Woord.
Misschien herken je het ook wel: enthousiast nam je je voor om er elke dag - of in ieder geval regelmatig - voor te gaan zitten. Je wilde tijd doorbrengen met de Heer, lezen uit Zijn Woord en luisteren naar Zijn stem. Maar een paar maanden later moet je vaststellen dat er van dat goede voornemen weinig is terechtgekomen. Hoe komt het toch dat veel christenen moeite hebben met regelmatig Bijbellezen en bidden?

Deze vraag heeft mij erg beziggehouden en in mijn boekje ‘Aan Zijn voeten’ heb ik geprobeerd een aantal oorzaken te noemen. Dit praktische boekje wil behulpzaam zijn bij thema’s als: Wat is stille tijd? Waarom is stille tijd belangrijk? Wat kan je stille tijd waardevol maken? Mogelijke problemen in je stille tijd en Hulpmiddelen bij stille tijd.

Over de Here Jezus lezen we: ‘En vroeg, nog diep in de nacht, stond Hij op en ging naar buiten en Hij ging heen naar een eenzame plaats en bad aldaar.’ (Marcus 1:35). Als de Zoon van God al tijd nodig had om alleen te zijn met Zijn Vader, hoeveel te meer hebben wíj dat dan nodig?
Als wij willen groeien in onze relatie met God en gesterkt willen worden voor de strijd die elke dag weer voor ons ligt, zal het niet anders kunnen dan om aan Zijn voeten te gaan zitten en naar Zijn Woord te luisteren.

Ik denk dat we ons soms te weinig realiseren wat een enorm voorrecht het is om met Hem te kunnen communiceren, op een manier waar wij - als Zijn geliefde kinderen - zoveel profijt van kunnen hebben en wat Hem uiteindelijk zal verheerlijken!
De Here Jezus zegt dat tijd die besteed wordt om te zitten aan Zijn voeten ‘het goede deel’ is en eeuwigheidswaarde heeft (Lucas 10:42). Dat is een bemoedigende en rijke belofte. Mijn hoop is dat we er opnieuw of voor het eerst mee aan de slag zullen gaan en er een gewoonte van maken die we ons leven lang voor geen goud meer willen missen. Laten we het niet uitstellen en nog vandaag beginnen elke dag de tijd te nemen om alleen te zijn met God.

Wil je mijn boek ‘Aan Zijn voeten’ bestellen, kijk dan op mijn website www.wendyborn.nl

Dit artikel is onlangs verschenen in 'Het Zoeklicht' nr. 11 2021 en is een bijdrage die ik voor dit blad mocht schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.