20 november 2021

Een mysterie ontrafeld - De Joods-Galilese bruiloft en de eindtijd

'Als je de zekerheid van je geloof in Jezus Christus hebt gesteld, heb je niet alleen een gezegende hoop dat je als onderdeel van Zijn Bruid wordt gehaald voor ‘middernacht’, maar ook dat je de meest gezegende tijd zal meemaken in de nabijheid van de Bruidegom'.

Onlangs hebben wij een interessante en leerzame film gezien. Om eerlijk te zijn is het niet een echte film maar heeft het meer iets weg van een documentaire waarin stukjes van een film zijn verwerkt. Wanneer je de lijn van het verhaal aandachtig volgt, en het Joods-Galilese bruiloftritueel begrijpt, wordt het je steeds duidelijker welk verband dit heeft met de Opname van de gemeente. Het is, zoals de titel aangeeft, werkelijk een mysterie.

Onder andere Amir Tsarfati laat in deze film ongekende bevindingen zien dat de komende Opname een reële hoop is. In het Joods-Galilese huwelijksritueel vinden we dezelfde patronen als in de zeven Bijbelse feesten.

Hoewel er onder geleerden veel discussie is over het tijdstip van de Opname, houdt het merendeel van de mensheid zich hier totaal niet mee bezig. Er heerst simpelweg onwetendheid over waarom deze mysterieuze gebeurtenis volgens de profetieën zal moeten plaatsvinden. Wat kunnen de mensen die in de eerste eeuw leefden ons leren over dit fel bediscussieerde onderwerp dat door de eeuwen heen in de vergetelheid is geraakt?

Nooit eerder toonden nieuwe ontdekkingen uit Christus' tijd zo duidelijk aan dat de Opname echt zal plaatsvinden, en ook hoe en waarom dit zal moeten gebeuren. "Een mysterie ontrafeld" zal op zowel christenen als niet-christenen grote indruk maken, hoe ze ook over de Bijbel denken. Deze nieuwe inzichten over Jezus' onthullingen aan de oude wereld over het einde der tijden, zullen iedereen versteld doen staan.

Ik kan deze film van harte aanraden aan zowel christenen als niet-christenen. Laat je meenemen in dit boeiende verhaal! 

Ik publiceerde eerder ook al een artikel op mijn blog over de Hebreeuwse huwelijksceremonie en het uitzien naar de Opname van de Bruid. Het is HIER terug te lezen. Van harte aanbevolen.

Titel DVD: Een mysterie ontrafeld
ISBN: 9789064513244
Uitgever: Het Zoeklicht
Oorspronkelijke titel: Before the wrath
Prijs: €16,99


      

2 opmerkingen:

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.