24 juli 2021

Accepteert God je zoals je bent?

 

 

'Je bent waardevol', 'je mag er zijn', 'God accepteert jou zoals je bent'; het zijn veelgehoorde leuzen in moderne kerken, op jongerengroepen en christelijke conferenties. Het spreekt jonge mensen aan. Veel jongeren en tieners zijn onzeker, en op dat gevoel wordt ingespeeld. God accepteert jou namelijk zoals je bent, Hij vindt jou goed genoeg, Hij vindt jou waardevol zoals je bent: dat wordt hen verzekerd. Maar is dat eigenlijk wel waar? Het antwoord op die vraag is nog niet zo gemakkelijk....'

Laurens Pruis, oprichter en hoofdredacteur van de website Godgericht.nl schreef een treffende blog over dit onderwerp. Lees hier het hele artikel.

 
 
Onlangs las ik een treffende uitspraak van Billy Graham die helemaal aansluit bij bovenstaand artikel.
 
'God is liefde, maar als kerk hebben wij gefaald om deze generatie erop te wijzen dat God ook kan haten. Hij haat de zonde en Hij zal die oordelen met de vurigheid van Zijn toorn. Deze generatie is gewend geraakt aan het onderwijs over een toegeeflijke en zachtaardige God die misschien helemaal niet oordeelt en die de mensen vertroetelt die ongehoorzaam zijn aan Zijn geboden. Deze generatie vindt het moeilijk te geloven dat God de zonde haat.'
 
Uit: Things God hates - Billy Graham
 
Misschien zijn het confronterende woorden, en nee, ze klinken niet fijn en prettig maar ze zijn wel waar en ik denk dat het goed is om erover na te denken.


4 opmerkingen:

 1. Inderdaad om over na te denken....
  God haat de zonde! Hij ziet ons door Christus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor dit stuk. Ik lees een studie via Your version en die studie ging hier gisteren ook over. Het is een goed onderwerp. Zo krijg je meer evenwicht in je kennis van God. Dat citaat van Billy Graham is erg scherp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een goed onderwerp. En ja, het is scherp maar wel waar denk ik.

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.