15 mei 2021

Bloggen voor 'Ik zoek God'

Het is al even geleden maar in 2014 heb ik al eens geblogd over een nieuwe tak van de stichting Agapé getiteld 'Ik zoek God'. 

IkzoekGod.nl wil mensen op een laagdrempelige manier online laten kennismaken met het evangelie. Dit zodat ze God en Jezus leren kennen, groeien in geloof en het goede nieuws eenvoudig kunnen delen. Ze zijn begonnen in 2005 met het beantwoorden van e-mails en het begeleiden van deelnemers van een internetcursus over Jezus. Inmiddels is de beweging uitgegroeid tot iets groters dan ze ooit hadden durven dromen. Met een klein team werkt IkzoekGod.nl aan websites zoals ik-wil-dood.nl, ik-wil-euthanasie.nl, online cursussen, apps en de Facebookpagina. Allemaal manieren waarop per week duizenden mensen online in aanraking komen met Jezus. Ze willen nog veel meer mooie projecten aanpakken. Mensen zijn steeds vaker online en de ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op. Daar liggen enorm veel mogelijkheden voor hen. Je kunt hen helpen om mensen online over God te vertellen door bijvoorbeeld donateur te worden van IkzoekGod.nl!

Ik vond het destijds al een mooi initiatief  maar ben er onlangs opnieuw mee in aanraking gekomen. Een collega-blogger wees mij erop dat ze altijd bloggers kunnen gebruiken die af en toe een artikel willen aanleveren voor hun website. Ik heb een aantal nagedacht en ervoor gebeden en werd enorm blij van het idee dat ik mensen die op zoek zijn naar God, op weg mag helpen. Ook voor mijzelf is het goed om af en toe eens helemaal terug te gaan naar de basis van het christelijk geloof. Veel dingen zijn voor mij de afgelopen jaren zo vertrouwd en vanzelfsprekend geworden dat ik soms aan de basis voorbijga. Vanaf juni zal er om de maand een blogartikel van mij verschijnen op de website.

Onderstaande commercial vat goed samen wat de mensen bij 'Ik zoek God' doen en waar hun hart naar uitgaat. Ik ben blij dat ik daar op een bescheiden wijze ook iets aan mag bijdragen.

                   

3 opmerkingen:

 1. Leuk Wendy, dat je ook voor ikzoekgod gaat bloggen. Het is inderdaad waardevol omdat je als Christen zelf weer terug naar die basis moet en je in moet leven in de gedachtenwereld van de zoekers. Ik kreeg een keer een appje van een neef van mij die (nog) geen christen is, hij had zitten googelen(!) en kwam op een interessant artikel, hij had het helemaal gelezen... 'en jouw naam stond eronder, tante!', schreef hij. Dat was dus een blog die ik voor ikzoekgod had geschreven. Zo zie je maar hoe belangrijk het is om aan internetevangelisatie te doen! Succes met schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat bijzonder om te horen Marja. Dank je wel, jij ook natuurlijk. Ik ben dankbaar dat we dit mooie werk mogen doen.

   Verwijderen
 2. Veel zegen, Wendy! Mooi dat jij dat gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.