20 maart 2021

Het kiezen van een (online) bijbelschool


Al enige tijd ben ik aan het nadenken of ik de bijbelcursus van de Evangelische Toerustingsschool (ETS) zal gaan volgen. Een heel aantal jaren geleden heeft mijn man deze gevolgd en hij heeft er veel van geleerd. Nu vond ik onlangs ook deze cursus op internet: Stg. Yarah Bijbel College. Dit is een volledige, gratis en online Bijbelschool. Er zijn drie onderdelen: voor starters, basiscursus en de Scofield cursus. Ook deze laatste lijkt mij bijzonder leerzaam. 

Het staat nog altijd op mijn 'verlanglijstje' om een bijbelschool of bijbelcursus te volgen. Het is mijn bedoeling om in september van dit jaar te beginnen maar het wordt nog wel even lastig om te kiezen. Bij de ETS ga je volgens een bepaald schema in vier jaar de Bijbel helemaal door (en ja, ik houd van schema's). De Bijbelschool van Yarah is meer gericht op bepaalde onderwerpen uit de Bijbel maar ook hier is het de bedoeling om de hele Bijbel structureel door te lezen. Je kunt hier eigenlijk net zo lang over doen als je zelf wilt. Er zit hier dus wat minder tijdsdruk achter.

Op de website https://bijbelschool-vergelijker.nl/ zijn overigens nog veel meer bijbelscholen te vinden. De achtergronden en visies hiervan zijn zeer uiteenlopend dus het kost nog wel enige moeite om erachter te komen wat het beste bij je past. Je kunt ervoor kiezen om te leren in een groep of juist alleen de Bijbel te ontdekken. Sommige bijbelscholen hebben ook een onlineversie zodat je het vanuit huis kunt doen. Ook is het goed om vooraf na te denken hoelang je ermee bezig wilt zijn. Eén jaar of juist vier jaar. En of je op zoek bent naar persoonlijke ontwikkeling, geloofstoerusting of juist naar kennis van Gods Woord. Of misschien nog naar iets anders.

Kortom, de raderen draaien bij mij. Ik neem er de komende maanden de tijd voor om mij erin te verdiepen. Mochten jullie nog tips of goede ervaringen hebben met bijbelscholen, dan houd ik mij van harte aanbevolen!
3 opmerkingen:

 1. Mooi dat je iets wat al langer op je verlanglijstje staat ook echt wil gaan doen. Vier jaar... ik moet er niet aan denken :) dat vergt wel veel discipline! Maar dat is jou wel toevertrouwd denk ik. Tips heb ik niet voor je, sorry.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb jaren geleden de Evangelische Toerustingsschool gevolgd. Toen kon je de lessen alleen nog maar klassikaal volgen, tegenwoordig kan dat ook online. Ik vond de ETS heel erg degelijk en de docenten geven les met hart voor het Evangelie. En, je leert er ook echt veel. Ik vond het ontzettend interessant en het spoorde me echt aan in mijn christen zijn.

  De Yarah Bijbelschool heb ik ook gevolgd. Opnieuw kan ik zeggen dat ik dit een heel goede opleiding vind. Je moet er wel enige energie in stoppen. Ik vond het niet eenvoudig om hem in z'n geheel af te ronden. Maar dat is wel de moeite waard.
  Je kunt tot slot een soort eindscriptie schrijven. Ik vond dat zelf heel leuk om te doen en ook heel leerzaam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie en bemoediging Herman. Ik heb nu een aantal lessen van het Yarah Bijbel College gevolgd en vind het erg leerzaam. Ik heb er een aantal jaren voor uitgetrokken en doe het rustig aan. Maar je moet inderdaad wel gedisciplineerd zijn en volhouden. Hopelijk gaat het lukken om hem af te maken. Ik ben in elk geval vol goede moed.

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.