2 mei 2020

Elk mensenleven is waardevol, ook dat van een ongeboren kind!


Wereldwijd sterven er deze maanden duizenden mensen aan het coronavirus en laat ik aan het begin van deze blog vooropstellen dat dit intens verdrietig is. Het is niet alleen in Nederland een probleem, alle landen in de wereld hebben ermee te maken.
Maar, om eerlijk te zijn, hebben wij het hier in huis regelmatig ook over de vele ándere doodsoorzaken die elk jaar, elke maand en elke dag voorkomen.
Hoog in de top tien staan honger, kanker, hart en vaatziekten en het drinken van te veel alcohol. Wat (helaas) vaak niet weergegeven wordt in de statistieken zijn de abortuscijfers. Mochten deze toegevoegd worden, dan zouden ze ver uitsteken boven alle andere cijfers. Per jaar sterven er namelijk 56 miljoen kinderen door abortus! Alleen in Nederland zijn het er al 30.000 per jaar.
Ergens las ik: 'Als door het coronaviris de abortusklinieken twee (!) weken dicht moeten dan heeft het virus wereldwijd meer levens gespaard dan genomen'.

Ook Oscar Lohuis houdt het bezig. Hij zei er het volgende over:“Ik moet zeggen dat de abortuspraktijk mij de laatste maanden meer bezighoudt. Ik zie statistieken hoeveel doden er tussen begin januari en eind maart van dit jaar zijn gevallen. Er waren eind maart wereldwijd een paar honderdduizend doden door corona. Daarna door ongelukken, zelfmoord, ziekte enz. Maar helemaal bovenaan: 10 miljoen doden door abortus wereldwijd. In drie maanden tijd. Toen de hele samenleving in Nederland werd platgelegd, dacht ik: idioot. Alles komt tot stilstand om mensenlevens te redden, om de kwetsbaren te redden in onze samenleving. Maar onderwijl worden er 30.000 kinderen per jaar in de baarmoeder vermoord in ons land.”

De predikant vertelt dat dit hem steeds meer bezighoudt.“Wat wordt er veel onschuldig bloed vergoten. Als je nadenkt over de abortuspraktijk, het mag tot week 24 in ons land, als je daar goed over nadenkt is dat echt om van te huilen. Dat is zo verschrikkelijk. Ik dacht: laten we ook de hele samenleving een tijdje plat leggen totdat er een einde is gekomen aan het doden van kinderen in de baarmoeder. Misschien wil God ons daar wel voor wakker schudden."

            


Wat zou het goed zijn om wanneer de coronacrisis voorbij is (en wellicht wel eerder) ook meer aandacht te vragen voor al deze ongeboren kinderen. Het lijkt wel of het de normaalste zaak van de wereld geworden is dat er elk jaar zoveel kinderen gedood worden in de baarmoeder. Stichting 'Schreeuw om Leven' komt voor deze kinderen op. Laten ook wij onze stem laten horen, voor God is elk mensenleven waardevol.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.