30 april 2020

Oproep: Tradwives/managers van het gezin gezocht!Voor een nieuw programma van de KRO-NCRV doet journalist Liesbeth Staats onderzoek naar vrouwen die zich in Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten verenigen onder de naam #TradWife (afkorting voor traditional housewife). Je kunt er o.a. op deze website meer over vinden: The darling academy

In Nederland is ook een beweging van vrouwen gaande die bewust kiezen voor thuisblijven en niet voor een carrière buiten de deur maar de naam TradWife is hier nog niet zo gangbaar.

Nu heeft Liesbeth gevraagd of ik misschien weet waar de (jonge) vrouwen, die er bewust voor kiezen om thuis te blijven, ervaringen uitwisselen en elkaar motiveren, online en/of in het echte leven. Aangezien ik jarenlang het weblog 'Manager van het gezin' heb beheerd, weet ik een aantal van jullie wel te vinden maar ik zou het leuk vinden als ook andere lezers van mijn blog de kans krijgen om te reageren en hun verhaal kunnen vertellen.

Voor alle 'managers van het gezin' (tradwives) is dus deze oproep:

"Voor een tv-serie van de KRO-NCRV over vrouwen, moederschap en werk, doen wij research naar de keuzes van vrouwen anno 2020. We komen graag in contact met vrouwen die er bewust voor gekozen hebben (of gaan kiezen) om thuis te blijven om voor het gezin te zorgen, in plaats van buitenshuis betaald werk te verrichten. We zijn nieuwsgierig naar hun overwegingen, en de manier waarop ze hun leven inrichten. Wie wil daar over vertellen?"

Als jij je verhaal wilt vertellen, kun je mailen naar lstaats@humanfactortv.nl

 

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuke oproep. Interessant ook. Ik kan je helaas niet verder helpen, want van thuisblijfmoeder ben ik alleenstaand moeder geworden en werk ik nu naast thuis ook weer voor een werkgever.
  Het is een hele leerzame periode geweest en een mooie basis voor het leven dat ik nu met alleen de kinderen leid.
  Geen moment spijt gehad van mij keuze destijds om thuisblijfmoeder te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nicole Vankan6/5/20 17:33

  Leuke oproep, ik ben geen echte thuisblijf moeder, wel een moeder die er na een burn out bewust voor heeft gekozen alleen te werken in de tijd dat onze dochter op school zit. Thuis blijven is niet aan mij besteed (iets met muren die op je afkomen). Ik ben postbezorger geworden loop in de wijk van de school van onze dochter en kan haar eigenlijk na mijn ronde post lekker oppikken en dan is het tijd voor mama dichter tijd. Huishouden doe ik op mijn vrije maandag en voor ik ga werken nadat onze dochter op school is afgezet. Bij thuiskomst heb ik zo alle tijd voor onze dochter en om te koken en manlief en dochter lief te verzorgen.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.