7 december 2019

One-minute inspirations voor vrouwen - Elizabeth George


One-minute inspirations voor vrouwen is opnieuw een pareltje van een van mijn favoriete schrijfsters: Elizabeth George. Wanneer je haar boeken 'Een vrouw naar Gods hart' en 'Een vrouw naar Gods hart (dagboek)' gelezen hebt, zullen veel gedeelten in dit kleine inspirerende boekje je waarschijnlijk bekend voorkomen. Maar, herhaling kan wat mij betreft geen kwaad en zeker niet als het praktische dingen zijn die je in je leven als vrouw en moeder gelijk kunt toepassen of overdenken.

Dit boekje van veelgelezen auteur Elizabeth George, bevat praktische bemoedigingen, gebaseerd op haar befaamde boek Een vrouw naar Gods hart. Met deze uitgave wil zij ons helpen om …
🙏 iedere situatie met vertrouwen onder ogen te zien
🙏 de Bijbelse richtlijnen te volgen bij het stellen van doelen en het nemen van belangrijke beslissingen
🙏 de zegen te ervaren van een wandel met God

De schrijfster hoopt dat deze korte overdenkingen je dichter bij God brengen en dat je de rust en de vrede ervaart van een leven dat toegewijd is aan Hem!

Graag deel ik een van de wijsheden uit het boekje. Je vindt totaal 57 korte stukjes (je leest elk stukje in ongeveer een minuut).

Het begin van de wijsheid
Een 'wijze vrouw' - klinkt dat niet alsof zo iemand heel oud is? En dat zijn we beslist nog niet! Maar wijsheid heeft niet per se iets te maken met leeftijd. Ik bid elke dag om wijsheid in mijn leven. Ik verlang naar een leven dat gekenmerkt wordt door vrede en vreugde, door orde en betekenis. Klinkt dit te mooi om waar te zijn? We kunnen er niet omheen dat een godvrezend leven wordt geleefd van minuut tot minuut, één gedachte tegelijk, één beslissing tegelijk. Spreuken 9:10 zegt: 'Het beginsel van wijsheid is de vreze des Heeren en de kennis van de heiligen is inzicht.'
Lieve vriendin, als je een hart voor God hebt, lees dan Zijn Woord. God is kennis en God is wijsheid. Leef in overeenstemming met Zijn hoge roeping.

Elk gedeelte wordt afgesloten met een heel kort, treffend gebed.

Het is een klein en compact boekje dat je zo in je tas kunt meenemen en daarom is het ook zo geschikt om cadeau te geven aan je vriendin, je moeder of je dochter. Maar ook voor jezelf kun je het natuurlijk aanschaffen. Voor de prijs hoef je het niet te laten!
Er bestaat trouwens ook een mannenversie van deze uitgave getiteld 'One-minute insights voor mannen'. Deze is geschreven door de man van Elizabeth, Jim George.

Titel: One-minute inspirations voor vrouwen
Schrijfster: Elizabeth George
Uitgever: Grace Publishing House
ISBN: 9789492234636
Prijs: €8,95


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.