17 oktober 2019

Een moeder naar Gods hart - Elizabeth George - GIVEAWAY

Je geeft ze te eten, stopt ze in bad, knuffelt ze, geeft ze kusjes en bidt voor ze. Elke dag staat in het teken van jouw liefde en zorg voor je kinderen. Hoe kun je, te midden van de drukte van het leven en de eisen die het moederschap aan je stelt, weten dat je kinderen opgroeien tot volwassenen die de Here willen volgen?

Elizabeth George weet hoe het is. Ze heeft zelf kinderen grootgebracht, met alle ups en downs die daarbij horen. In 'Een moeder naar Gods hart' voorziet ze moeders van bemoedigende adviezen en praktische tips die helpen om kinderen van alle leeftijden op te voeden in de kennis van de Here. In dit boek vind je onder andere …

💗 Eenvoudig toe te passen principes voor effectief ouderschap
💗 Specifieke hulpmiddelen om je kinderen te laten zien dat God van hen houdt
💗Bijbelse inzichten om je te bemoedigen in je ouderschap

Wat heeft God moeders een bevoorrechte positie gegeven!

Opnieuw is dit een prachtige en inspirerende uitgave van Elizabeth. Wanneer jullie mijn blog volgen, weten jullie dat ik een groot fan ben van haar boeken. Ze zijn zó praktisch en gericht op Gods Woord, je kunt er direct mee aan de slag in je gezin of voor jezelf. Ook dit boek is wat mij betreft een 'must have' voor alle (jonge) moeders!

Na het welkomstwoord beschrijft Elizabeth in het hoofdstuk 'Bewaar je hart' hoe belangrijk de toestand van je hart is. Zowel van jezelf als van je kinderen. Aan de hand van het leven van Samuël, David, Daniël, Timoteüs en Maria legt de schrijfster uit hoe belangrijk het is om al op jonge leeftijd de Here lief te hebben.

Vervolgens worden in tien hoofdstukken tien manieren genoemd om je kinderen lief te hebben. Elk hoofdstuk wordt uitvoerig uitgewerkt met talloze verwijzingen naar Gods Woord.
  1. Neem de tijd om je eigen hart te voeden
  2. Onderwijs je kinderen over God
  3. Vertel je kinderen over God
  4. Vertel je kinderen over de Here Jezus
  5. Leer je kinderen de weg van God
  6. Zorg voor je kinderen
  7. Neem je kinderen mee naar de kerk
  8. Leer je kinderen bidden
  9. Doe je uiterste best
  10. Praat met God over je kinderen
Elk hoofdstuk eindigt met tips en adviezen om je eigen hart te onderzoeken. Het blijft niet bij de 'theorie' maar het is de bedoeling dat je als moeder zelf aan de slag gaat met hetgeen je gelezen hebt. Haar man Jim, die overigens ook diverse boeken op zijn naam heeft staan, geeft aan het eind van elk hoofdstuk tips aan moeders. Vanuit zijn ervaring met zijn eigen gezin, is het mooi dat hij vanuit het perspectief van een vader naar de opvoeding kijkt. Het is een mooie aanvulling op wat zijn vrouw Elizabeth schrijft.

Het is echt weer een prachtige uitgave geworden en wat had ik dit boek graag een aantal jaren eerder gelezen. Ik had het goed kunnen gebruiken bij de opvoeding van ons viertal.
Ik kan het dan ook van harte aanraden aan alle moeders die op dit moment jonge kinderen hebben. Als moeder voorzie je niet alleen in de dagelijkse behoeften van je kinderen, maar ben je een van de belangrijkste invloeden in hun leven. Je kunt voor een groot deel de koers van hun hart bepalen. Hoe oud ze ook zijn, als moeder kun je ze helpen om Gods liefde, Zijn zegen en Zijn zorg te ervaren. Laten we ernaar jagen een moeder naar Gods hart te worden!

Schrijfster: Elizabeth George
Uitgever: Grace Publishing House
ISBN: 9789492234513
Prijs: € 17,95 

Wil jij graag dit prachtige boek van Elizabeth George winnen, stuur dan een mailtje naar info@wendyborn.nl met je naam en adresgegevens. Je kunt dit doen tot uiterlijk vrijdag 25 oktober. Op 26 oktober maak ik de winnaar op dit blog bekend. Het boek wordt door Grace Publishing House naar de winnaar opgestuurd.

Van harte gefeliciteerd Wilma Veenvliet! Jij hebt dit prachtige boek gewonnen, het wordt naar je opgestuurd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.