13 september 2019

Ik trouwde met mijn ex-man - Monica Masi

Het echtscheidingspercentage in onze tijd is schrikbarend hoog. Veel mensen besluiten om te scheiden, en in de samenleving wordt het al lang niet meer als afwijking van de norm gezien.
Vaak blijven mensen hierna zitten met pijn, vragen en onverwerkt verdriet maar hier wordt helaas minder bij stilgestaan.

Onlangs werd ik door Grace Publishing House benaderd met het verzoek een recensie te schrijven van het boek 'Ik trouwde met mijn ex-man' van Monica Masi. Hoewel (de titel van) het boek mij in eerste instantie niet echt aansprak, moet ik zeggen dat ik het vol verbazing heb zitten lezen. Er gebeuren ook vandaag nog wonderen en relaties kunnen zich herstellen.
Maar bij het stel uit dit boek ging niet alles vanzelf. Er ging een lange weg aan vooraf...

Monica Masi, een jonge stewardess van Italiaanse afkomst, beschrijft in de eerste hoofdstukken van het boek hoe haar leven eruit heeft gezien voordat ze de Zwitserse fitnessmedewerker Stefan Imoberdorf ontmoet. Wanneer Monica en Stefan na een periode van intense verliefdheid hun grootse bruiloft vieren in Venetië, beleven ze een prachtige dag.
Welgeteld één dag na hun huwelijk beginnen de problemen. Terwijl Monica hunkert naar fysieke aandacht en emotionele intimiteit, wordt haar echtgenoot met de dag zwijgzamer; hij lost de problemen liever met zichzelf op door zich steeds verder terug te trekken.
Gaandeweg hun huwelijk worden ze vreemden voor elkaar die nooit geleerd hebben om conflicten met elkaar te bespreken, laat staan ze op te lossen.

Nadat ze beiden hun geluk bij een nieuwe partner hebben gezocht, zien Monica en Stefan geen andere weg dan de consequenties onder ogen te zien en te scheiden. Het gevoel van vernedering blijft. 
Na een tijdje vindt er een ongewone wending plaats. Monica en Stefan raken weer met elkaar in contact en trekken weer regelmatig samen op. Inmiddels zijn ze ook allebei op een wonderlijke manier tot geloof gekomen en beginnen ze het verleden en andere dingen in hun leven anders te zien.
Tot hun eigen verbazing zijn ze zelfs weer in staat te communiceren en keren gevoelens van empathie weer terug. Er bloeit nieuwe liefde op en uiteindelijk besluit  het stel voor een tweede keer met elkaar te trouwen en doelbewust aan hun relatie te werken. Inmiddels heeft het echtpaar twee kinderen en hebben ze een gelukkig huwelijk.

Erg wonderlijk hoe het leven soms kan gaan. Beide hoofdpersonen hadden totaal niet voorzien dat ze ooit weer bij elkaar zouden komen en hun huwelijk zouden voortzetten.
In elf hoofdstukken wordt van begin tot eind door Monica vertelt van hun geschiedenis, hun ommekeer en hun huidige leven. Het is echt heel bijzonder om haar verhaal te lezen en te zien dat wonderen nog bestaan! In het laatste hoofdstuk schrijft Stefan Imoberdorf openhartig hoe hij het allemaal heeft beleefd, wat de oorzaak was van zijn gedrag en hoe hij zelf veranderd is als mens.

Wanneer je dit boek leest, zie je dat er voor elk gescheiden echtpaar openingen zijn om opnieuw naar elkaar toe te groeien wanneer je God in je leven betrekt en er allebei voor open staat. Ik zou dit boek bij heel veel mensen in de brievenbus willen stoppen zodat het voorbeeld van Monica en Stefan ook hen zal overtuigen dat er altijd mogelijkheden zijn voor een nieuw begin.

Wat wel op de achtergrond meespeelde bij mij is de vraag of het bijbels gezien juist is om te hertrouwen nadat je man of vrouw overspel heeft gepleegd. Omdat het nu gaat over het hertrouwen met de man/vrouw waarmee ze eerder getrouwd geweest zijn, is het in zekere zin een iets ander verhaal. Toch blijft dit een onderwerp om goed over na te denken. Je kunt er hier meer lezen, er worden verschillende bijbelgedeelten over dit onderwerp belicht.
Titel: Ik trouwde met mijn ex-man
Schrijfster: Monica Masi
Uitgeverij: Grace Publishing House
ISBN: 9789492234520
Prijs: €16,95

Sieraden algemeen

1 opmerking:

  1. Haha, bijzondere titel ja. Maar het laat waarschijnlijk wel een stuk realiteit zien.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.