27 juni 2019

Jente - christelijk magazine voor ouders (+giveaway)


Veel christenouders zijn op zoek naar een bezielde, bewuste manier van leven. Anders dan onze ouders, lijkt het soms alsof we het meer in ons eentje moeten doen: want onze buren geloven niet en ook in de familie- en vriendenkring is het niet meer vanzelfsprekend dat je je kinderen het christelijk geloof bij wilt brengen. Naast de Bijbel, die voor ons als ouders de leidraad is, is er een inspirerend en aantrekkelijk tijdschrift: Jente!

Graag wil ik dit mooie tijdschrift eens onder jullie aandacht brengen en hiervoor kreeg ik van de redactie het april/mei nummer opgestuurd.

Jente laat zien dat een christelijke opvoeding veel kleuren kent. Of je jezelf nu protestant noemt, christen of evangelisch, uiteindelijk gaat het erom dat de schrijvers van Jente het verlangen delen om kinderen een stevige basis mee te geven: een levenshuis dat op de rots is gebouwd. De Here Jezus is de rots van ons bestaan, alleen op Hem mogen wij als ouders bouwen. Hij wil ons helpen in alle fases van de opvoeding van onze kinderen.

Jente is een kleurrijk tweemaandelijks christelijk tijdschrift voor ouders. Eline Hoogenboom (bekend van Huis van Belle), is hoofdredacteur van het blad. Enthousiast probeert zij christenouders te bemoedigen in elk voorwoord van Jente. Elke uitgave heeft een aansprekend thema en aan de hand hiervan worden artikelen geschreven door bekende en minder bekende christenen. Ook komen kinderen en jongeren zelf aan het woord in diverse interviews. In het tienerkatern worden jongeren geportretteerd en naar hun mening en ervaringen gevraagd over een bepaald onderwerp. Erg leerzaam!
Daarnaast bevat de Jente diverse columns, een opvoedvraag en een overdenking. De lees- en luistertips ontbreken ook niet, diverse (opvoed)boeken en ook Bijbels en games voor kids worden in dit gedeelte uitgelicht.


In ons eigen gezin zijn de kinderen allemaal al volwassen en (op één) na uitgevlogen. Praktisch gezien kan ik niet heel veel meer doen met de inhoud van Jente met onze kinderen. Ook het kinderwerk in de Gemeente en de kinderclub heb ik al enkele jaren geleden overgedragen. Toch blijf ik dit opvoedblad erg inspirerend vinden en wie weet komen er over een aantal jaren kleinkinderen of komen er nog eens kleine kinderen in de buurt wonen die ik het Evangelie mag doorgeven 😊
Het is heerlijk om ideeën op te doen en nieuwe dingen te blijven leren op het gebied van christelijk opvoeden. Wat dat betreft raak je als ouder nooit uitgeleerd.

Lijkt het jou leuk om een abonnement op Jente te nemen of om het blad aan iemand cadeau te doen? Kijk eens hier op de website. Alle mogelijke vormen van abonnementen staan uitgebreid omschreven. 

Dit is wat de redactie er zelf van zegt: 'Wij hopen dat elke uitgave die we gaan maken, voelt als een cadeautje. Voor jezelf, maar ook om zelf weer uit te delen. Deel je tijd, deel de handige tips en deel wat je leest uit in gesprekken met mensen om je heen. We hopen bij te dragen aan een positieve kijk op je gezin en opvoeding. Of zoals we het zelf graag zeggen: geloof, gezin, geniet!'


Namens de redactie van Jente mag ik een cadeaupakket weggeven! Het pakket bevat een leuke tas, een boek (De vijf liefdestalen van de liefde van kinderen) en een nummer van Jente.

Wil jij in aanmerking komen voor dit pakket, stuur dan uiterlijk 5 juli 2019 een mail naar info@wendyborn.nl en stuur gelijk even je adresgegevens mee. (Het zou ook leuk zijn als je dit blogbericht ergens deelt). Op 6 juli maak ik de winnaar bekend en hij of zij krijgt het pakket dan thuisgestuurd.


Wil je meer over Jente weten, kijk dan eens op de website of bekijk een inkijkexemplaar.

Inmiddels is de winnares bekend: Cyrina Vrijhof! Van harte gefeliciteerd, het pakket wordt naar je opgestuurd.

1 opmerking:

  1. Kan het alleen maar beamen:Jente is een prima blad, als oma heb ik een tijdlang een abonnement gehad en gaf het na lezing door aan mijn dochter, moeder van onze 4 kleinkinderen. Ook heb ik ouders uit onze gemeente op het blad geattendeerd. Maar zeker ook als grootouders is het zinvol en lezenswaardig. Fijn dat je er aandacht aan schenkt in je blog. Groet, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.