God gebruikt gewone dingen voor buitengewone doelen

In het Bijbelleesschema dat ik volg, ben ik aan het lezen in het boek Exodus. Er staan zoveel bijzondere dingen in dit boek vermeld dat je er soms snel overheen leest. Zo viel mij op in hoofdstuk 4 dat Mozes een herdersstaf in zijn hand had die hij van God op de grond moest gooien.

Een herdersstaf was meestal een houten stok met een ronding aan de top, die ongeveer één tot twee meter lang was. De herders gebruikten de staf bij het lopen, om de schapen te leiden, slangen te doden en voor veel andere doeleinden. Toch was het gewoon een stok!
Wat opvalt is dat God de eenvoudige herdersstaf van Mozes gebruikte om hem een belangrijke les te leren. God heeft er soms vreugde in gewone dingen te gebruiken voor buitengewone doelen.

Wat heeft God jou gegeven in je handen wat Hij zou kunnen gebruiken? Je stem, een pen, een hamer, een bezem, een muziekinstrument? Hoewel het makkelijk te geloven is dat God alleen speciale vaardigheden kan gebruiken, moeten we Hem niet in de weg staan in Zijn gebruik van de gewone alledaagse dingen. Mozes verwachtte niet dat zijn eenvoudige staf zo krachtig zou zijn toen die de staf van God werd. Laten ook wij grote dingen van God verwachten in ons leven. Hij wil ons gebruiken!


Reacties